ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κατεπείγουσα έρευνα για θάνατο κρατουμένου στο Δομοκό

Κατεπείγουσα έρευνα για θάνατο κρατουμένου στο Δομοκό

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος για το θάνατο 52χρονου κρατουμένου στις φυλακές Δομοκού προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τα αίτια του θανάτου καθώς και ενδεχόμενες ευθύνες.

Σύμφωνα, πάντως, με τις πρώτες πληροφορίες ο θάνατος του κρατουμένου φαίνεται να προήλθε από παθολογικά αίτια.

Ο 52χρονος ο οποίος κρατείτο στις κοινές πτέρυγες των φυλακών Δομοκού και όχι στην πτέρυγα τύπου Γ ( υψίστης ασφαλείας), εξέτιε ποινή 25ετούς κάθειρξης για παράνομη μεταφορά παράτυπων μεταναστών κατά συρροή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για τον αιφνίδιο θάνατο του κρατουμένου στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού και απέστειλε τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.

Είναι πάντως η πρώτη φορά που η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης προχωρά σε μία τέτοια κίνηση αμέσως από ανάλογο περιστατικό, σηματοδοτώντας έτσι μια νέα αντιμετώπιση και αντίληψη για το σωφρονιστικό σύστημα.

Παράλληλα ο κ. Παρασκευόπουλος πρόκειται να ζητήσει την επίσπευση της ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών για την πρόσληψη μέσω του ΑΣΕΠ δύο μόνιμων γιατρών στο σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού.

Σχετικές ειδήσεις