ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελέας: Να αποφυλακιστεί η μητέρα και η σύντροφος του Τσάκαλου

Εισαγγελέας: Να αποφυλακιστεί η μητέρα και η σύντροφος του Τσάκαλου

Την αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου, Αθηνάς, καθώς και της συντρόφου του Γεράσιμου Τσάκαλου οι οποίες φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς» προτείνει ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Οι δύο γυναίκες κρίθηκαν προφυλακιστέες μετά την απολογία τους στον Εφέτη Ειδικό Ανακριτή, για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Οι κατηγορούμενες είχαν αρνηθεί τη κατηγορία με την μητέρα των αδελφών Τσάκαλου να παραδέχεται μόνο ότι έκρυβε στο σπίτι της στη Σαλαμίνα την 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου.

Ο εισαγγελέας προτείνει την αποφυλάκισή τους με τους εξής περιοριστικούς όρους: Για την Αθήνα Τσάκαλου απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές το μήνα και απαγόρευση μετακίνησης από την περιοχή της Σαλαμίνας. Για τη σύντροφο του Γεράσιμου Τσάκαλου ο εισαγγελέας προτείνει τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου και της υποχρεωτικής εμφάνισης μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της.

Το τελευταίο λόγο πάντως θα έχει το Συμβούλιο Εφετών που θα αποφανθεί με βούλευμά του.

Σχετικές ειδήσεις