ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Παρασκευόπουλος: Η τρομοκρατία δεν θα πτοήσει την Δικαιοσύνη

Παρασκευόπουλος: Η τρομοκρατία δεν θα πτοήσει την Δικαιοσύνη

Με αφορμή την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση κατά του εφέτη Πειραιά, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, δήλωσαν τα εξής:

«Η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της και το Υπουργείο Δικαιοσύνης εκφράζουν το βαθύτατο σεβασμό τους προς τους δικαστές που φθάνουν να διακινδυνεύουν από τρομοκρατικές επιθέσεις προκειμένου να επιτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους. Πέρα από την αυτονόητη συμπαράστασή μας, που άμεσα εκφράστηκε τηλεφωνικά στο δικαστή, ήδη ευχαριστούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την άμεση μέριμνά του για επαύξηση μέτρων ασφάλειας. Η τρομοκρατία δεν θα πτοήσει τη Δικαιοσύνη».

Νωρίτερα με ανακοίνωσή της και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδίκασε με βδελυγμία το γεγονός, ενώ διαβεβαίωσε ότι «οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς θα συνεχίσουν να διακονούν το λειτούργημα τους και να διαφυλάττουν πάντα και πρωτίστως την ανεξαρτησία τους».

Τέλος οι δικαστικοί λειτουργοί επισήμαναν τις ευθύνες των εκπροσώπων της Εκτελεστικής και της Νομοθετικής Λειτουργίας «για συμπεριφορές και δηλώσεις που υποθάλπουν τέτοιες καταστάσεις».

Σχετικές ειδήσεις