ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Θρίλερ με τη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Θρίλερ με τη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Προβληματισμός για το αποτέλεσμα της διάσκεψης της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, λόγω της νοσηλείας στην εντατική συμβούλου Επικρατείας μετά από καρδιακό επεισόδιο.

Η τρίτη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, ορίστηκε για σήμερα στις 5 το απόγευμα και θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών. Κατά τη διάσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής, δεν ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί του παραδεκτού, του βασίμου και του εννόμου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών.

Όμως, οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha και ΣΚΑΙ, καθώς και οι εταιρείες 'Αλτερ Έγκο και «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), έχουν καταθέσει νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων. Οι αιτήσεις, επικεντρώνονται στα πόθεν έσχες των διαγωνιζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύμβουλος της Επικρατείας Αριστόβουλος Βώρος νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.

Η ασθένεια του κ. Βώρου, που συμμετείχε στη διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες, δεν αναμένεται να δημιουργήσει εμπόδια στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς υπάρχουν στη σύνθεση της Ολομέλειας δύο αναπληρωματικοί σύμβουλοι, οι οποίοι μπορούν να καλύψουν το κενό.

Εν τούτοις, δεν αποκλείεται να τεθεί το ζήτημα αυτό κατά την έναρξη της διάσκεψης, έτσι ώστε να οδηγηθεί σε επ΄ αόριστον αναβολή.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα και για το δικαστή που συμμετέχει στη διάσκεψη και για τον οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε τη διενέργεια έλεγχου (πειθαρχικού και ποινικού) για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων, κ.λπ. στον ηλεκτρονικό Τύπο και την εμπλοκή του σε υπόθεση σπουδάστριας του 2014 της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.

Ο εν λόγω ελεγχόμενος δικαστής, σύμφωνα με τον ηλεκτρονικό Τύπο, έδειξε το 2014 έντονο ενδιαφέρον για σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών η οποία στην συνέχεια εισήλθε ως δικαστής στο ΣτΕ.

Σχετικές ειδήσεις