ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πανικός στη δίκη της «μαύρης χήρας»: Αποχώρησαν οι συνήγοροί της

Πανικός στη δίκη της «μαύρης χήρας»: Αποχώρησαν οι συνήγοροί της

Με ένταση που κορυφώθηκε με την αποχώρηση των συνηγόρων της μαύρης χήρας συνεχίστηκε σήμερα (24/11/2016) στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Τρίπολης η δίκη για την δολοφονία του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου.

Αφορμή για την εξέλιξη αυτή ήταν η εξέταση ως μάρτυρα ενός Αξιωματικού της Ασφαλείας Ναυπλίου. Πρόκειται για το πρόσωπο που με την κατάθεσή του βεβαίωνε ότι ήταν παρών στην φερόμενη ομολογία της 38χρονης κατηγορουμένης που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου του 2015.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της 38χρονης μαύρης χήρας υπέβαλλαν ένσταση κατά της εξέτασης του Αξιωματικού καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο παρ’ όλο που συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των μαρτύρων, είχε αφαιρεθεί από το παραπεμπτικό βούλευμα, με το οποίο η κατηγορουμένη βρέθηκε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Το δικαστήριο όμως δεν έκανε δεκτή την ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί η κανονικά η εξέταση του συγκεκριμένου μάρτυρα, ζητώντας ωστόσο συνεχώς από τους συνηγόρους να έχουν πιο ευπρεπή συμπεριφορά εντός του δικαστηρίου καθώς ο τρόπος με τον οποίο έγινε η εξέταση προκάλεσε αρκετές φορές την αντίδρασή τους. Ως αποτέλεσμα οι δικηγόροι της 38χρονης αποχώρησαν, προκαλώντας την έκπληξη τόσο της έδρας όσο και του ακροατηρίου. Το δικαστήριο διέκοψε και λίγη ώρα αργότερα προχώρησε στο διορισμό δύο συνηγόρων υπεράσπισης από τον πίνακα του δικηγορικού συλλόγου Τριπόλης.

Νωρίτερα η πρόεδρος λόγω των συχνών ενστάσεων μέσα στη δίκη ζήτησε από την κατηγορούμενη να σηκωθεί όρθια και να απαντήσει στην ερώτηση αν νιώθει εμπιστοσύνη προς το δικαστήριο. Η ίδια απάντησε καταφατικά , τονίζοντας ωστόσο ότι δεκαέξι μήνες τώρα περνάει άσχημα και δύσκολα.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί αύριο.

Δείτε εδώ τι έλεγε η «μαύρη χήρα» στα διαλλείματα της εκπομπής στη Νικολούλη

Σχετικές ειδήσεις