ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άργος: Στη φυλακή ο «πατέρας» που βίαζε το 12χρονο παιδί του

Άργος: Στη φυλακή ο «πατέρας» που βίαζε το 12χρονο παιδί του

Με ομόφωνη απόφαση, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σπάρτης έκρινε σήμερα, Πέμπτη (05/01/2016) ένοχους τον πατέρα και έναν φίλο του από το Άργος, οι οποίοι αποδείχθηκε ότι βίαζαν τον 12χρονο γιο του πρώτου που πάσχει από νοητική στέρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί η εσχάτη των ποινών για τους δύο κατηγορούμενους. Τελικά, το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 20 ετών και πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και στους δύο.

Η σοκαριστική ιστορία είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2016, όταν η μητέρα και η γιαγιά του 12χρονου κατάλαβαν από τα λεγόμενα του παιδιού πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Όπως είχε πει τότε η γιαγιά στους αστυνομικούς, το παιδί παραπονιόταν ότι πονούσαν τα δόντια και τα ούλα του. Επειδή η μητέρα του αγοριού έλειπε στη Γερμανία, η γιαγιά πήγε αμέσως στην Αργολίδα και πήρε πίσω στην Αθήνα τον εγγονό της.

Το παιδί της αποκάλυψε τι συνέβη και αμέσως εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος έμεινε άναυδος, όταν εντόπισε στοιχεία βιασμού και παρά φύσιν ασέλγειας.

Τελικώς, οι δύο δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον ανακριτή.

Σχετικές ειδήσεις