ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απορρίφθηκε η προσφυγή Μπέου: Παραμένει σε αργία

Απορρίφθηκε η προσφυγή Μπέου: Παραμένει σε αργία

Διαβάστε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Στο... κενό έπεσε η προσφυγή του πρώην πρόεδρου του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα Μπέου που ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση (2.12.2015) του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, με την οποία τέθηκε σε αργία, λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου του 2011 και της αμετάκλητης παραπομπής του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 360/2017 απόφασή του απέρριψε την προσφυγή του Αχιλλέα Μπέου ο οποίος ισχυριζόταν ότι παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας καθώς, τέθηκε σε αργία χωρίς να έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό.

Ακόμη, απορρίφθηκε και ο ισχυρισμός του ότι με την αργία, νοθεύτηκε η λαϊκή εντολή, δηλαδή η βούληση των ψηφοφόρων που του έδωσαν το χρίσμα του δημάρχου, παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό το άρθρο 102 του Συντάγματος, ενώ απορρίφθηκε και ο ισχυρισμός ότι παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Όπως είναι γνωστό από τον περασμένο Οκτώβριο του 2016 έχει ξεκινήσει η δίκη του Α. Μπέου και άλλων 84 ατόμων ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις