ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μπέος για στημένα: «Χρησιμοποίησαν συνομιλίες δυο ορκισμένων εχθρών μου, του Πατέρα και του Ψωμιάδη»

Μπέος για στημένα: «Χρησιμοποίησαν συνομιλίες δυο ορκισμένων εχθρών μου, του Πατέρα και του Ψωμιάδη»

Για πολιτική δίωξη έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και δήμαρχος σε αργία της πρωτεύουσας του νόμου Μαγνησίας, απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011.

«Ήταν μια πολιτική δίωξη, ένα καλοστημένο σόου διότι ήθελαν να απροσανατολίσουν Έλληνες πολίτες», τόνισε ο Αχιλλέας Μπέος.

Ο κατηγορούμενος για το αδίκημα, μεταξύ άλλων, της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, άρχισε την απολογία του επισημαίνοντας ότι τα περισσότερα ερωτήματα απαντήθηκαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Όπως είπε, είναι πατέρας πέντε παιδιών, ένας άνθρωπος που πιστεύει στο Θεό αλλά και που πήγε μετανάστης στην Αμερική για να βρει την τύχη του.

Ο Αχιλλέας Μπέος επισήμανε πως η υπόθεση άρχισε να ερευνάται μετά από ανώνυμη καταγγελία, στην οποία δεν υπήρχε το όνομα του, το οποίο προστέθηκε αργότερα λόγω «επιχειρηματικών συμφερόντων».

Ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας, σημείωσε πως ακόμα έχει στη μνήμη του την ημέρα της σύλληψής του και πρόσθεσε πως τότε «ένιωσε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του».

Για τις κατηγορίες σε βάρος του αλλά και την αυτόφωρη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε: «Ήταν μία περίεργη διαδικασία, δεν μου δόθηκε η δυνατότητα ούτε καν να απολογηθώ. Θα υπενθυμίσω ότι γνώριζα ότι παρακολουθούν το τηλέφωνο μου, προκύπτει από συνομιλία αυτό με συνεργάτη μου. Για αυτές τις άκυρες συνομιλίες (σ.σ. αναφέρεται στη σχετική απόφαση του δικαστηρίου) εγώ πήγα φυλακή.

Κατείχα αριθμό με διεύθυνση στο όνομα μου. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα τηλέφωνα Πακιστανών ή Ινδών. Αυτές συνομιλίες είναι άκυρες και επιλεκτικές. Από αυτές τις συνομιλίες, καφενειακού επιπέδου, δημιούργησαν κατηγορίες. Καταργήθηκε το Σύνταγμα στη χώρα μας; Ποιος μπορεί να μου απαγορέψει να έχω ελευθερία έκφρασης και λόγου. Σήμερα αν πω ότι αύριο θα αποπειραθώ να δολοφόνησω τον Τσίπρα, μακριά από μένα ή θα κάνω διακίνηση ναρκωτικών είναι γεγονός αυτό;».

Ο Αχιλλέας Μπέος πρόσθεσε ότι από το 2011 που βρισκόταν στη φυλακή ζητούσε την πλήρη απομαγνητοφώνηση των συνομιλών.

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος διερωτήθηκε: «Ερωτώ, κάποιες από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζω είναι απειλή, δωροδοκία κ.ά. Ποιον δωροδόκησα; Πού; Κατηγορείται ένας άνθρωπος ότι δωροδόκησε φάντασμα; Τα δημοσιογραφικά σκουπίδια, έκαναν εγκληματικά λάθη. Τους βόλευε ο χαρακτήρας μου, ναι είμαι εκρηκτικός, δεν δικάζομαι για αυτό όμως. Έγιναν αντεγκληματικά λάθη. Με έβγαλαν σε αργία με αντισυνταγματικό νόμο», τόνισε επίσης ο Αχιλλέας Μπέος, προσθέτοντας πως «χρησιμοποίησαν συνομιλίες δυο ορκισμένων εχθρών μου, του Πατέρα και του Ψωμιάδη (...)».

Παράλληλα, ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ιεραπόστολος, τόνισε πως «παίζω στοίχημα, δεν απαγορεύεται, αλλά δεν είμαι φανατικός παίκτης. Το 90% παίζει στοιχήμα όπως χρηματιστήριο, είναι στο λαό μας. Κακό είναι να στήνεις αγώνα».

Όπως περιέγραψε, «μια φορά έπαιξα 1.000 ευρώ ότι θα κερδίσει ο Πανιώνιος την Μπαρτσελονα. Ως ρομαντικός το έπαιξα, χάσαμε 3-0».

Σχετικές ειδήσεις