ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αποφυλακίζεται ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας

Αποφυλακίζεται ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους με διάταξη του ανακριτή κατά της διαφθοράς ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της συμμορίας των Ρομά, που είχε ξαφρίσει πάνω από 2.000 σπίτια σε όλη τη χώρα με τζίρο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και εγγύηση 20.000 ευρώ.

«Μετά από 13 μήνες (εγκλεισμού) κι ενώ έκλεισε η δικογραφία χωρίς να προκύψει κανένα νέο στοιχείο για τον εντολέα μου, άρχισε να δουλεύει το ρολόι της δικαιοσύνης για αυτόν», τόνισε ο δικηγόρος του Χρήστος Στάθης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο επιχειρηματίας λειτουργούσε ως κλεπταποδόχος για τη συμμορία των Ρομά, ενώ οι κατηγορούμενοι ληστές λίγη ώρα μετά τις κλοπές φέρεται να τού έστελναν φωτογραφίες μέσω Viber με τα κλοπιμαία και αυτός εμφανίζεται να εκτιμούσε την αξία τους.

Ο όγκος της λείας της συμμορίας θεωρείται πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα και αφορούσε από πλυντήρια πιάτων και φούρνους μέχρι κοσμήματα μεγάλης αξίας, ρολόγια, τιμαλή κλπ.

Σχετικές ειδήσεις