ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στη φυλακή παραμένει ο Άρης Φλώρος για το σκάνδαλο της Energa-Hellas Power

Στη φυλακή παραμένει ο Άρης Φλώρος για το σκάνδαλο της Energa-Hellas Power

Απορρίφθηκε η αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του.

Στη φυλακή παραμένει ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, βασικός πρωταγωνιστής στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών Energa-Hellas Power, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας απέρριψε την αίτηση που είχε καταθέσει για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του και συγκεκριμένα της κάθειρξης των 21 ετών.

Το δικαστήριο, με τη σύμφωνη πρόταση του εισαγγελέα, έκρινε ότι πρέπει να παραμείνει στη φυλακή καθώς είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, ενώ ως προς τον ισχυρισμό του επιχειρηματία για τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι αυτά δεν μπορούν να του προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή του στη φυλακή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο επιχειρηματίας ο οποίος κρατείται στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού είπε απευθυνόμενος στους δικαστές:

«Ήθελα να αναφερθώ σε δύο σημεία. Μένω στη Φιλοθέη με τους γονείς μου. Δεν είμαι παντρεμένος. Πήγαινα κανονικά στο δικαστήριο. Από τις 80 συνεδριάσεις πήγα στις 72. Έχω μόνιμη κατοικία... Εκεί που είμαι (στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού) εκτός από τις πιέσεις, δεν μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου. Υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία διαιτησίας. Δεν μπορώ να βοηθήσω τους συνηγόρους μου. Είχα μια εταιρεία με 120 άτομα προσωπικό. Δεν έχω άνθρωπο να μιλήσω για τα τεχνικά ζήτημα. Ο καθηγητής που προσλάβαμε από το Βερολίνο δεν ξέρει πώς λειτουργεί η αγορά. Εγώ βρήκα το λάθος στον αλγόριθμο της οριακής τιμής στην Ελλάδα! Αυτό είχε να κάνει με όλη τη χώρα! Το 2011 το εντόπισα, από το 2013 ζητάμε να επιλυθεί η διαφορά».

Πρόεδρος: Καλά, τον καθηγητή γιατί τον πήρατε αφού δεν μπορεί να βοηθήσει;

Φλώρος: Για να είναι εύκολο να καταλάβει αφού του εξηγήσω!

Πρόεδρος: Εκτός αυτού υπάρχει άλλος λόγος που θέλετε να βγείτε έξω; Πείτε μας.

Φλώρος: Δεν μπορώ να λειτουργήσω σαν άνθρωπος. Δεν μπορώ στο ψυχιατρείο. Νιώθω αδύναμος. Είναι η πιο κρίσιμη μάχη της ζωής μου η Διαιτησία και δεν είμαι έξω να αποδείξω ότι μου οφείλουν και δεν οφείλω. Αισθάνομαι μια τρομερή ψυχολογική πίεση. Με θλίβει το γεγονός αυτό. Έχω φτάσει σε ψυχολογικό τέλμα. Στο λόγο της τιμής μου σας το λέω.

Σχετικές ειδήσεις