ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Νικαίας Αλέξιος: Αν δεν υπήρχε Εκκλησία θα είχαμε χάσει τα πάντα

Νικαίας Αλέξιος:  Αν δεν υπήρχε Εκκλησία θα είχαμε χάσει τα πάντα

Tελέστηκε στις 25 Μαρτίου ο εσπερινός της αποδόσεως της εορτής του Ευαγγελισμού και η B' Ακολουθία των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στο Αιγάλεω.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Πέτρο Χαλούλο και τους συνεφημερίους του.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην διπλή εορτή που εορτάζουμε σήμερα, τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου και την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνος ώστε το έθνος μας να αποτινάξει τον ζυγό της δουλείας.

''Δεν ήταν 100, δεν ήταν 200, δεν ήταν 300 αλλά 400 ολόκληρα χρόνια σκλαβιάς. Σκοτάδι και έκαιγε μόνο το καντήλι στην Εκκλησιά, ο ιερεύς, ο καλόγερος θα κρατήσουν άσβεστο την Ορθόδοξη πίστη, την γλώσσα'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης ο κ. Αλέξιος τόνισε:'' Βιβλία δεν υπήρχαν παρά μόνο τα εκκλησιαστικά από τα οποία οι ιερείς μάθαιναν στα ελληνόπουλα τα κολλυβογράμματα. Εκείνο που μας έσωσε ήταν η ελπίδα, πως η Παναγία μας δεν θα αφήσει το έθνος μας απροστάτευτο. Αν δεν υπήρχε Εκκλησία θα είχαμε χάσει και την γλώσσα μας και το κάθετι.''

''Ορισμένοι θέλουν να τα ξεχάσουν αυτά και λένε πράγματα ανιστόρητα αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα'' υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Νικαίας.

Κλείνοντας ο κ. Αλέξιος αναφέρθηκε στους πρόσφυγες υπενθυμίζοντας πως: ''Πρόσφυγας ήταν και η Παναγία με τον Χριστό στην αγκαλιά. Έφυγαν για να σωθούν όπως και όλοι αυτοί οι πρόσφυγες, οι οποίοι φεύγουν για να γλιτώσουν από τους τζιχαντιστές και τους κλείνουν την πόρτα και ταλαιπωρούνται.''

Να σημειωθεί ότι τέθηκε προς προσκύνηση, ευλογία και αγιασμό των πιστών τμήμα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ελευθερίου.

Σχετικές ειδήσεις