ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Δείτε video άφιξης του Πατριάρχη Μόσχα και Πασών των Ρωσιών στη Θεσσαλονίκη και Άγιο Ορος

Δείτε video άφιξης του Πατριάρχη Μόσχα και Πασών των Ρωσιών στη Θεσσαλονίκη και Άγιο Ορος

Αφίχθη σήμερα (27/5) ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος στη συμπρωτεύουσα.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» από τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, την Υφυπουργο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και, εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Μητροπολίτη Κασσανδρεία, κ. Νικοδήμου.

Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος συνοδεύεται από κληρικούς της ρωσικής εκκλησίας, στο πλαίσιο της προσκυνηματικής επίσκεψής του στο Άγιον Όρος, όπου, μαζί με τον Ιβάν Σαββίδη, θα υποδεχθεί αύριο Σάββατο τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Πατριάρχης Μόσχας αναχώρησε αμέσως οδικώς για την Ουρανούπολη από όπου στη συνέχεια με σκάφος θα μεταβεί στη Μονή Αγίου Παντελεήμονα.

Ο Πατριάρχης κ. Κύριλλος, θα επιστρέψει το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να προσκυνήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και,ακολούθως, να επισκεφθεί τη Μητρόπολη, όπου θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο.

Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος θα αναχωρήσει για τη Ρωσία το μεσημέρι της Κυριακής.

Σε δηλώσεις του από το αεροδρόμιο ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης τόνισε πως «Οι δύο λαοί μας έχουν ορθόδοξη πίστη, μας ενώνουν ισχυροί δεσμοί και ως εκ τούτου καλωσορίσαμε με ιδιαίτερη χαρά τον Πατριάρχη». «ο Πατριάρχης Κύριλλος ανταπέδωσε με την ίδια εκτίμηση το καλωσόρισμα μας και ευελπιστεί και αυτός να αποτελέσει μία νέα αρχή στις σχέσεις των δύο χωρών», είπε.

«Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο», σχολίασε, ακόμη, ερωτηθείς για το εάν οι κινήσεις αυτές θα ενισχύσουν τον αριθμό Ρώσων τουριστών στη χώρα μας το προσεχές καλοκαίρι. «Οι οιωνοί είναι καλοί, ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα», πρόσθεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Παρακολουθείστε τα σχετικά βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις