ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η Τιμία Κάρα της Αγίας Παρασκευής μέχρι 20/12 στον Κορυδαλλό

Η Τιμία Κάρα της Αγίας Παρασκευής μέχρι 20/12 στον Κορυδαλλό

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου η υποδοχή της Τιμίας Κάρας της Αγίας Παρασκευής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού.

Την Τιμία Κάρα υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλασιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτοπρ. Γρηγόριο Μπατιστάτο και ιερείς της Μητροπόλεως.

Το Θησαύρισμα μετέφερε μοναχός της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλης, όπου και φυλάσσεται η Τιμία Κάρα.

Να αναφερθεί ότι στην υποδοχή της Τιμίας Κάρας παρέστησαν ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Σταύρος Κασιμάτης, η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας και πλήθος πιστών της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι προσήλθαν για να προσκυνήσουν και να λάβουν την χάρη της Αγίας Παρασκευής.

Στην συνέχεια η Τιμία Κάρα τοποθετήθηκε στο μέσον του περικαλλέστατου Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών.

Ο Μητροπολίτης Νικαίας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Χαλκίδος για την άδεια και ευλογία της ελεύσεως της Τιμίας Κάρας στην ενορία του Μητροπολιτικού Ναού του Κορυδαλλού και επίσης τον Ηγούμενο Αρχιμ. Ιάκωβο για την μεταφορά από την Ιερά Μονή όπου φυλάσσεται.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε μετά το πέρας της υποδοχής χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την άδεια και ευλογία να μεταφερθεί η Τιμία Κάρα στον περικαλλή Μητροπολιτικό Ναό και συνεχάρη τον π. Γρηγόριο και τους συνεφημερίους του για την πρωτοβουλία αυτή.

Επίσης ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Παρασκευής, στα μαρτύρια που υπέστη, στα αναρίθμητα θαύματα της και ευχήθηκε στους πιστούς η Αγία Παρασκευή με τις πρεσβείες της να τους στηρίζει και να τους χαρίζει υγεία ψυχής και σώματος, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Τέλος να σημειωθεί ότι η Τιμία Κάρα της Αγίας Παρασκευής θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, ενώ καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

Σχετικές ειδήσεις