ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το μεταναστευτικό στη συνάντηση Ιερώνυμου - Αβραμόπουλου

Το μεταναστευτικό στη συνάντηση Ιερώνυμου - Αβραμόπουλου

«Ποδαρικό» στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για το 2017 έκανε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Της Κάτιας Τσιμπλάκη

Η πρώτη συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος για το νέο έτος ήταν με τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και έγινε τη στιγμή που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες/μετανάστες. Πολιτεία και Εκκλησία σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης του ανθρωπιστικού αυτού ζητήματος.

Ο κ. Αβραμόπουλος ενημερώθηκε για το ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας και ιδιαίτερα για το κοινωνικό έργο που επιτελεί στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος από την πλευρά του ζήτησε από τον κ. Αβραμόπουλο να κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πρόσφυγες/μετανάστες.

«...Μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε μια συζήτηση, να γίνει μια ενημέρωση γύρω από το θέμα της αγάπης, της διακονίας του καθήκοντος της Εκκλησίας προς τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση σήμερα. Πρώτα από όλα για αυτούς που αντιμετωπίζουν την κρίση εσωτερικά τους Έλληνες και για τους πρόσφυγες. Έγινε μια διεξοδική συζήτηση και παρακάλεσα τον κ. Αβραμόπουλο να κάνει ότι μπορεί καλύτερο και περισσότερο».

Ο κ. Αβραμόπουλος από την πλευρά του είπε ότι επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο προκειμένου να πάρει την ευλογία του για τα δύσκολα που έρχονται. Προσωπικά στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας ευχήθηκε δύναμη για να παίρνει ο λαός έμπνευση και να ενθαρρύνεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μετανάστευση εξήρε το έργο της Εκκλησίας για τους ασυνόδευτους ανηλίκους. «... η Εκκλησία έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ασυνόδευτα νέα παιδιά που είναι το πιο ευαίσθητο και τρωτό σημείο. Αυτήν την εποχή, δυστυχώς τα περισσότερα παιδιά, αν δεν τύχουν της απαραίτητης προστασίας πέφτουν στα χέρια αδίστακτων εκμεταλλευτών».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Αρχιεπισκοπής ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, έκοψε συμβολικά το δεύτερο κομμάτι για τους πρόσφυγες μετανάστες και το έδωσε στον υπουργό κ. Μουζάλα.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης