ΕΘΝΙΚΑ

Επιθετικό άρθρο της Μιλιέτ: Στοχοποίησαν Δένδια ως...εχθρό της Τουρκίας

Επιθετικό άρθρο της Μιλιέτ: Στοχοποίησαν Δένδια  ως...εχθρό της Τουρκίας
Φωτ.: Eurokinissi

Υποστηρίζει πως ο Νίκος Δένδιας έχει προσωπική πολιτική ατζέντα και αντιτίθεται σε όσα επιθυμεί η Τουρκία

Ανοιχτή επίθεση κατά του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, εξαπέλυσε η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ καταλογίζοντάς του προσωπική πολιτική ατζέντα και υψηλές φιλοδοξίες, που έρχονται σε σύγκρουση με την ελληνοτουρκική προσέγγιση.

Η Μιλιέτ γράφει αλληγορικά πως…μολύνει το «καθαρό νερό για την εξομάλυνση στις τουρκοελληνικές σχέσεις». Σύμφωνα με άρθρο της Μιλιέτ, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης, που θα επισκεφθεί την Τουρκία τον Μάιο, στηρίζουν αυτή τη διαδικασία και δεν επιτρέπουν να δηλητηριαστεί το νερό, από την άλλη, ο «Νίκος Δένδιας, ο σημερινός υπουργός Εθνικής Άμυνας, που πέρασε τη θητεία του ως Υπουργός Εξωτερικών εχθρικός προς την Τουρκία για να πραγματοποιήσει το όνειρό του να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας, προσπαθεί να μολύνει αυτό το νερό». .

Στη συνέχεια το τουρκικό άρθρο που υπογράφει διευθυντικό στέλεχος της εφημερίδας, ο Özay Şendir, υποστηρίζει πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης, ένας έξυπνος άνθρωπος, απομάκρυνε τον Δένδια από το υπουργείο Εξωτερικών επειδή κατάλαβε ότι εργαζόταν για τους δικούς του πολιτικούς στόχους και όχι για την Ελλάδα, και τον μετέφερε στο υπουργείο Άμυνας, όπου δεν θα είχε πολλά περιθώρια»

Εντούτοις, πάντα σύμφωνα με το τουρκικό άρθρο, «ο Δένδιας όμως δεν σταματά. Συνέχισε να εργάζεται και να μιλάει ενάντια στη διαδικασία από την πρώτη μέρα της προσέγγισης Αθήνας-Άγκυρας».

Η Μιλιέτ συνεχίζει ισχυριζόμενη πως ο Νίκος Δένδιας βρίσκεται πίσω από την πραγματοποίηση άσκησης σε ένα από τα νησιά που η Τουρκία είπε ότι έπρεπε να αποστρατικοποιηθεί. Η Τουρκία απάντησε σε αυτή την άσκηση με Notam στον αέρα και Navtex στη θάλασσα.

Μετά τον Δένδια ο Ιλχάν Αχμέτ

«Η διαδικασία προσέγγισης σημαίνει προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων με συνομιλίες και μέχρι τότε οι χώρες διατηρούν τις θέσεις τους. Ο Δένδιας επέτρεψε αρχικά την άσκηση, γνωρίζοντας ότι θα δημιουργούσε προβλήματα και όταν η Άγκυρα αντέδρασε, άρχισε να φωνάζει “Δεν μπορείς να είσαι φίλος με τους Τούρκους”», συνεχίζει το άρθρο και προσθέτει πηγαίνοντας το θέμα ακόμη παραπέρα και μπλέκοντας και τον μουσουλμάνο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ: «Η πολιτική φιλοδοξία και ο σκοπός του Δένδια είναι ξεκάθαροι, δεν με εκπλήσσει η δράση του, αλλά με εκπλήσσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ που τον στηρίζει».

«Ο Ιλχάν είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης. Πρέπει να είναι από τους ανθρώπους που γνωρίζουν καλύτερα ότι η Τουρκία δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για ελληνικό έδαφος. Πρόσφατα, έχει κάνει πράγματα όπως ότι έβαλε στο στόχαστρο το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή(…) Την περασμένη εβδομάδα, έλαβα e-mail με παράπονα για αυτό το άτομο επειδή είπε ναι στους γάμους ομοφυλοφίλων, αλλά το αγνόησα. Άλλωστε, ως βουλευτής της Ελλάδας μπορεί να πάρει όποια απόφαση θέλει και με ό,τι αισθάνεται άνετα και κανείς δεν μπορεί να ανακατευτεί».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα η στήριξη του Ιλχάν Αχμέτ στον Νίκο είναι αναπόφευκτο αποτέλεσμα να οδηγήσει στην αμφισβήτησή του στην Τουρκία.
«Υπάρχουν πολλοί που δεν πιστεύουν στη διαδικασία, τόσο εδώ όσο και στην Αθήνα. Το να μην πιστεύεις στη διαδικασία είναι ένα πράγμα, το να προσπαθείς να υπονομεύσεις τη διαδικασία για προσωπικά συμφέροντα είναι άλλο. Τα λόγια ανθρώπων όπως ο Δένδιας και ο Ιλχάν Αχμέτ θα συνεχίσουν να αποτελούν σταγόνα στις προσπάθειές μας να μιλήσουμε για την ειρήνη, την προστασία και την αύξηση του καθαρού νερού. Άλλωστε η ιστορία θα γράψει τον καθένα όπως του αξίζει», καταλήγει το άρθρο της Μιλιέτ.