ΕΘΝΙΚΑ

Αβραμόπουλος: Η Τουρκία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της

Αβραμόπουλος: Η Τουρκία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της

Εάν η Τουρκία δεν μπορέσει να διαχειριστεί το θέμα των προσφυγικών ροών, καμία άλλη χώρα θα μπορέσει να κάνει κάτι, δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Οι μετανάστες δεν είναι εχθροί μας αλλά άνθρωποι οι οποίοι απεγνωσμένα ζητούν βοήθεια για μια καλύτερη ζωή», τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και μίλησε για την ανάγκη σεβασμού των ευρωπαϊκών κανόνων απ’ όλες τις πλευρές.

Αναφερόμενος στον ρόλο της Τουρκίας, υποστήριξε πως: «Γνωρίζουμε την πραγματικότητα και θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι η διαχείριση των προσφυγικών ροών, από την στιγμή που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους περνάει από την Τουρκία, εάν δεν γίνει εκεί, δεν θα μπορεί καμία χώρα να την αντιμετωπίσει. Θα πρέπει επίσης, να φέρουμε προ των ευθυνών τους και τις χώρες από όπου προέρχονται οι παράτυποι μετανάστες».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφέρθηκε και στο… ευρωπαϊκό μέλλον της Τουρκίας.

«Η Τουρκία πρέπει να επισπεύσει την ολοκλήρωση της διαδικασίας και να ανταποκριθεί σε όλα εκείνα τα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευθεί, ώστε μια μέρα να ανοίξει ο δρόμος και για να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας», υποστήριξε.

Σχετικές ειδήσεις