ΕΘΝΙΚΑ

Η Ελλάδα χρηματοδοτεί την Τουρκία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού!!!

Η Ελλάδα χρηματοδοτεί την Τουρκία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού!!!

Ποιοι χρηματοδοτούν την εγκληματική πολιτική της Τουρκίας στο θέμα των προσφύγων με συνένοχο την Ευρώπη; Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κρατά ως «όπλο» στα χέρια του το προσφυγικό και με την ίδια ευκολία που ρωτά «τι θέλετε να πνίγονται τα παιδάκια;» με ανάλογη ευκολία κλείνει deal την ώρα που εκείνα πνίγονται!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΝΕΙ 25 ΕΚΑΤ., ΕΥΡΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!! - ΠΩΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ 3 ΔΙΣ., ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΜΚΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;

Της Γεωργίας Λινάρδου

Δεν είναι εικασία. Πραγματικότητα αποτελεί. Και ο πλέον μετριοπαθής πολίτης της ΕΕ., αντιλαμβάνεται το πόσο δολοφονικά έχει εξελιχθεί το μοντέλο της κατ' επίφασιν «μεταναστευτικής πολιτικής» της Τουρκίας ή οποία άγεται και φέρεται με έναν βασικό συνένοχο: δυστυχώς, την Ευρώπη!

Τα ποσά που έχει λάβει η Τουρκία από την αρχή της κρίσης της Συρίας δεν είναι αμελητέα. Και δεν αναφερόμαστε μόνον στο πακέτο των 3 δισ., ευρώ στο οποίο θα συμβάλλει και η Ελλάδα, ως χώρα - μέλος της ΕΕ!

Με τόσα χρήματα που έχει λάβει η Τουρκία, η πραγματικότητα θα έπρεπε να ήταν αλλιώς. Οι ροές στο Αιγαίο να ήταν μειωμένες. Όμως, δεν είναι.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Frontex, οι αφίξεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τον Δεκέμβριο του 2015 σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2014, είναι σαράντα φορές περισσότερες!

Τι κάνει την Ευρωπαϊκή Ένωση -ενώ γνωρίζει την «σημαδεμένη τράπουλα» της Άγκυρας - να υποκύπτει σε εκβιασμούς παρέχοντας χρήματα και προσβάλλοντας τα εθνικά σύνορα μιας χώρας (Ελλάδας) - μέλους της ΕΕ., για λογαριασμό της Τουρκίας; Μιας χώρας η οποία κάθε λεπτό που περνά αναζητά αφορμές για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

Η στιγμή της δολοφονίας του Ταχίρ Ελτσί, Κούρδου δικηγόρου:

Τον Οκτώβριο του 2015 η Ελλάδα - έλαβε χρηματοδότηση 5,9 εκατομμύριων ευρώ από την ΕΕ., για το προσφυγικό (για δημιουργία hotspots κλπ). Ένα μήνα μετά, η Τουρκία κλείδωσε συμφωνία για χρηματοδότηση 3 δισ., ευρώ! Στην Ελλάδα οι τοπικές κοινωνίες των νησιών είναι «επιταγμένες» για την παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες και μετανάστες και οι αρχές να βρίσκονται σε 24ωρη ετοιμότητα για να σώζουν ανθρώπους!

«Το σώσαμε, αλλά δεν έχει μάνα ούτε τίποτα!»

H Ελλάδα ενώ βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα «τρέχοντας» παράλληλα τις πλέον σοβαρές κρίσεις στη σύγχρονη ιστορία της: οικονομική και προσφυγική, επιβιώνει με τα «ψίχουλα» -και πορεύεται με τους εκβιασμούς - των Βρυξελλών την ώρα που ο πυρήνας της ΕΕ., κλείνει τα μάτια στα εγκλήματα που συντελούνται στα απέναντι παράλια.

Δείτε πώς κατανέμεται η χρηματοδότηση της Τουρκίας:

xrimatodotisitourkias

Αντίθετα στην Τουρκία, όπως μαρτυρούν και επίσημες αναφορές της ΕΕ., εξελίσσεται «μπίζνα» δισεκατομμυρίων με την ανοχή των Τουρκικών αρχών. Στα παράλια το δουλεμπόριο με τις παράλληλες υπηρεσίες του, «οργιάζει». Στα σύνορα της ενδοχώρας εξελίσσεται «βρώμικο» deal με τα πετρέλαια του ISIS, όπως διεθνώς έχει καταγγελθεί.

Χρηματοδοτούν τα κονδύλια της ΕΕ, το Ισλαμιστικό Κόμμα του Ερντογάν;

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ -Σ.Δ., Κώστας Μαυρίδης κατέθεσε ερώτηση για το πού κατευθύονται τα ευρωπαϊκά κονδύλια στην Τουρκία: «Ποιους μηχανισμούς χρησιμοποιείται και ποια μέσα ελέγχου, για να διαπιστώσετε αν στην Τουρκία η αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων είναι συμβατή με τους σκοπούς παροχής τους και αν η διαδικασία κατανομής των χρημάτων γίνεται με διαφάνεια και αξιοκρατία χωρίς διακρίσεις».

Της ερώτησης προηγήθηκαν σοβαρές αποκαλύψεις από τον εκπρόσωπο του (φιλοκουρδικού) Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Σελαχετίν Ντεμιρτάς ενώπιον της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (Πηγή: reporter.gr/Νίκος Ρούσσης), υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα τα οποία η ΕΕ παρέχει στην Τουρκία για εκπλήρωση των ενταξιακών της υποχρεώσεων (προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εμπέδωση της Δημοκρατίας και των Κανόνων Δικαίου, προστασία των μειονοτήτων) μετατρέπονται σε πηγές χρηματοδότησης για το κυβερνών ισλαμιστικό κόμμα του Ερντογάν, συνεργατών της Κυβέρνησης και Μη-Κυβερνητικούς Οργανισμούς συνδεδεμένους ευνοϊκά προς την Κυβέρνηση!

Ο Σελαχετίν Ντεμιρτάς κατήγγειλε πως: «Η κατανομή των κονδυλίων γίνεται με πολιτικές διακρίσεις, ενάντια στους σκοπούς για τους οποίους παρέχεται η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι, τα κονδύλια για την ενδυνάμωση της ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα και οι κυβερνητικοί Νομάρχες συνεχίζουν να λειτουργούν ενάντια στην νομοθεσία με την έγκριση της κυβέρνησης»!

Σχετικές ειδήσεις