ΕΘΝΙΚΑ

Πόλεμος νεύρων στο Αιγαίο: Οι Τούρκοι δοκιμάζουν την υπομονή των πιλότων μας

Πόλεμος νεύρων στο Αιγαίο: Οι Τούρκοι δοκιμάζουν την υπομονή των πιλότων μας

Με την υπομονή των Ελλήνων πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας φαίνεται πως παίζουν οι Τούρκοι, οι οποίοι εξακολουθούν το άθλιο παιχνίδι των προκλήσεων και των παραβιάσεων πάνω από το Αιγαίο, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζουν και την τακτική των αμφισβητήσεων, με την ανιστόρητη θεωρία των «γκρίζων ζωνών».

ΝΕΟ ΜΠΑΡΑΖ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, τρία τουρκικά μαχητικά προχώρησαν χθες, Δευτέρα (12/12/2016) σε τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών στην περιοχή του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Υπενθυμίζεται πως και την προηγούμενη Παρασκευή (09/12/2016), ένας σχηματισμός αποτελούμενος από δύο αεροσκάφη, καθώς και μεμονωμένα ένα CN-235, εκ των οποίων δύο οπλισμένα, προέβησαν σε τρεις παραβάσεις του FIR Αθήνας και σε τρεις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Ίδιο ακριβώς σκηνικό είχε επαναληφθεί και μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή την περασμένη Πέμπτη (08/12/2016), όταν επτά τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 18 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πάνω βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Σημειώνεται ότι τα τουρκικά μαχητικά, έξι από τα οποία πετούσαν σε σχηματισμούς και ένα μεμονωμένο, προέβησαν επίσης σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Τέσσερα από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Και σε αυτή την περίπτωση, ελληνικά μαχητικά αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη, όπως προβλέπεται βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

Όλα τα παραπάνω φανερώνουν τη σαφή πρόθεση των εξ Ανατολών γειτόνων να δημιουργήσουν, πάση θυσία, ένα νέο «θερμό» επεισόδιο στο πρότυπο των Ιμίων, όπως ακριβώς είχε συμβεί και το 1996.

Το Newsbomb.gr, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλλά και αυξημένη ευαισθησία επί των εθνικών θεμάτων, έχει προειδοποιήσει εδώ και αρκετό καιρό την ελληνική κυβέρνηση και δη το Υπουργείο Εξωτερικών για το ύπουλο παιχνίδι της Άγκυρας, με αλλεπάλληλα και εκτενή ρεπορτάζ, επισημαίνοντας σε κάθε ευκαιρία την κλιμακούμενη ελληνοτουρκική κρίση με φόντο το Αιγαίο.

«Κρεσέντο» ανιστόρητων και αλυτρωτικών δηλώσεων

Σημειώνεται πως τις τελευταίες εβδομάδες, πέραν των τουρκικών προκλήσεων πάνω από τα νησιά μας, η χώρα μας βρίσκεται διαρκώς αντιμέτωπη και με τις ανιστόρητες και συνάμα «παραληρηματικές» δηλώσεις διαφόρων Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίοι δεν διστάζουν να απειλήσουν ανοικτά την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την εδαφική της ακεραιότητα και τα γεωγραφικά κεκτημένα της.

Μόλις την περασμένη Πέμπτη (08/12/2016) ο βουλευτής του κεμαλιστικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τανζού Οζτζάν, είχε δηλώσει στην εθνοσυνέλευση της χώρας του: «Θα πάω στα (ελληνικά) νησιά και θα υψώσω την τουρκική σημαία. Μετά θα διπλώσω την ελληνική και θα τη στείλω με κούριερ στην κυβέρνηση της Ελλάδας».

Και, βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την απαράδεκτη δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος την 01/12/2016 είχε αμφισβητήσει ανοικτά την ελληνικότητα των Ιμίων, απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών στην τουρκική βουλή.

Διαβάστε εδώ την απίστευτη δήλωση Τσαβούσογλου για τα Ίμια

Καθίσταται, συνεπώς, σαφές, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ότι η Άγκυρα εφαρμόζει απαρέγκλιτα ένα καλά ενορχηστρωμένο σχέδιο, με το οποίο αμφισβητεί ανοικτά και απροκάλυπτα την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, επιμένοντας, αφενός, στη ρητορική του μίσους και της πρόκλησης, αφετέρου επιμένοντας στην θεωρία για τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο, αλλά και στην αναίρεση διεθνών συμφωνιών, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τι προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάννης

Άλλωστε, ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιχειρεί να στήσει, όπως μαρτυρούν τα γεγονότα, σκηνικό πολέμου στο Αιγαίο, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο ακόμη και την προσφυγική κρίση: Ήδη, μάλιστα, τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν ξεκινήσει αθρόες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου.

Διαβάστε επίσης: «Χαστούκι» Τούρκου ναυάρχου στον Ερντογάν: Χάσαμε το Αιγαίο γιατί είμαστε άσχετοι με τη θάλασσα

Το ερώτημα, λοιπόν, που προκύπτει, με βάση τα παραπάνω, είναι τι σκοπεύει πλέον να κάνει η ελληνική πλευρά απέναντι σε αυτό το ανήθικο και συνάμα επικίνδυνο παιχνίδι τακτικισμών, στο οποίο επιδίδονται οι Τούρκοι;

Η Ιστορία έχει αποδείξει πως οι τακτικές των ίσων αποστάσεων, αλλά και του κατευνασμού δεν έχουν το παραμικρό αποτέλεσμα.

Παράλληλα δε, αναρωτιέται κανείς, γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), τη στιγμή που θα πρέπει να υπάρχει μια κοινά συμφωνημένη γραμμή μεταξύ όλων των κομμάτων για την ασφάλεια της χώρας;

Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος πρέπει, επιτέλους, να σοβαρευτούν προτού να είναι αργά και φτάσει η χώρα μας στο σημείο να ζήσει ακόμη μία εθνική τραγωδία. Γιατί, τότε, θα είναι πλέον πολύ αργά.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τα εθνικά θέματα

Σχετικές ειδήσεις