ΕΘΝΙΚΑ

Απίστευτο θράσος: Οι Τούρκοι έβγαλαν σκάφος για έρευνες στο Αιγαίο

Απίστευτο θράσος: Οι Τούρκοι έβγαλαν σκάφος για έρευνες στο Αιγαίο

Ειδήσεις | Τούρκοι: Ακόμη μία προκλητική ενέργεια έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των τουρκικών ψευτοτσαμπουκάδων, καθώς ηΆγκυρα εξέδωσε την Πέμπτη (09/02/2017) αιφνιδιαστικά ανακοίνωση, με την οποία ανέφερε ότι στέλνει το ερευνητικό σκάφος TCG CESME για έρευνες στο κέντρο του Αιγαίου και συγκεκριμένα σε μια περιοχή που καλύπτει τη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Σκύρο και τη Μυτιλήνη!

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ Η ΑΓΚΥΡΑ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη NAVTEX 181/17 η Τουρκία ανέφερε πως το συγκεκριμένο σκάφος θα πραγματοποιήσει «υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες από τις 09/02/2017 και μέχρι νεωτέρας».

navmap

Άμεση ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ακύρωσε την τουρκική NAVTEX. Μάλιστα, με την υπ’ αριθ. 32/17 οδηγία, το Πεντάγωνο εφιστά την προσοχή των ναυτιλλομένων που κινούνται στην περιοχή και τους ζητά να μην λάβουν υπόψη τη NAVTEX με αριθμό 181/17, καθώς για τη συγκεκριμένη περιοχή αρμόδια αρχή για την έκδοση των σχετικών οδηγιών είναι η ελληνική υδρογραφική υπηρεσία.

Όπως αποδεικνύεται για πολλοστή φορά, η Τουρκία επιχειρεί με κάθε μέσο να στήσει νέο σκηνικό τύπου Ιμίων στο Αιγαίο, πλασάροντας εαυτή σε ρόλο γενικού δερβέναγα στη νοτιοανατολική πλευρά της Ευρώπης.

Το Newsbomb.gr, με αλλεπάλληλα και εκτενή ρεπορτάζ, έχει καταγγείλει επανειλημμένως την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, εφιστώντας την προσοχή στα συναρμόδια υπουργεία.

Άλλωστε, η Άγκυρα «πατάει» πάνω στην απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, που πριν από μερικές εβδομάδες είχε αποφασίσει να μην εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς στη γείτονα, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτυχημένο τουρκικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για την Τουρκία

Σχετικές ειδήσεις