ΕΘΝΙΚΑ

Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν: «Η Ελλάδα κρύβει συνολικά δέκα τρομοκράτες»

Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν: «Η Ελλάδα κρύβει συνολικά δέκα τρομοκράτες»

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | Ειδήσεις: Σε ένα νέο «παραλήρημα» κατηγοριών και ύβρεων εναντίον της Ελλάδας επιδόθηκε για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες μόλις ώρες πριν από την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, στη χώρα μας.

ΑΗΘΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΣΟΥΛΤΑΝΟ» ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο «Σουλτάνος» έβαλε ξανά στο στόχαστρο την Ελλάδα, ισχυριζόμενος ότι υποθάλπει «τρομοκράτες», εννοώντας ανθρώπους που ενεπλάκησαν στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γειτονική χώρα.

Δείτε το βίντεο με το απίστευτο «παραλήρημα» του Ερντογάν

Μάλιστα, ο Ερντογάν δείχνει να γνωρίζει και τον ακριβή αριθμό των ατόμων αυτών, λέγοντας πως είναι συνολικά δέκα.

«Ορισμένοι ακόμα κρύβουν τους τρομοκράτες που έφυγαν από εδώ. Όπως η Ελλάδα και η Γερμανία. Για παράδειγμα, αυτή την στιγμή, υπάρχουν πάνω από δέκα στην Ελλάδα και ξέρετε τι μας λένε; Αυτό είναι θέμα της Δικαιοσύνης, εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Τι ανοησίες είναι αυτές;», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Κατά τη συνήθη πρακτική του, ο Ερντογάν δεν διστάζει να τα βάζει και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατηγορώντας χώρες όπως η Γερμανία ή το Βέλγιο για φασισμό, επειδή είχαν απαγορέψει τις προεκλογικές εκστρατείες επί των εδαφών τους, λίγο πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη γείτονα στις 16 Απριλίου 2017.

«Σε ορισμένες χώρες της ΕΕ, στην ιστορία, στο παρελθόν, υπήρξαν ναζιστικές και φασιστικές εφαρμογές. Δυστυχώς, τα ίδια έχουν εφαρμοστεί και στους πολίτες μου», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Από τα παραπάνω, γίνεται φανερό πως η κυβέρνηση Ερντογάν συνεχίζει απτόητη και αμετανόητη το παιχνίδι των προκλήσεων, επιχειρώντας να κερδίσει τη συμπάθεια στο εσωτερικό της χώρας.

Ωστόσο, οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου καταδεικνύουν και την αδιάκοπη προσπάθεια του τουρκικού καθεστώτος να καλλιεργεί συστηματικά ένα σκηνικό έντασης, μια τακτική για την οποία το Newsbomb.gr έχει κρούσει πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου μέσα από αλλεπάλληλα και εκτενή ρεπορτάζ.

Σχετικές ειδήσεις