ΕΘΝΙΚΑ

Καταιγιστικές εξελίξεις: Με πόλεμο στα Ίμια απειλεί η Τουρκία την Ελλάδα

Καταιγιστικές εξελίξεις: Με πόλεμο στα Ίμια απειλεί η Τουρκία την Ελλάδα

Λίγες μόλις ώρες πέρασαν από την παραληρηματική συνέντευξη του Γιγίτ Μπουλούτ, συμβούλου του Τούρκου Προέδρου, στην οποία -σύμφωνα με τον ίδιο-ο Τούρκος ΠρόεδροςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνθα δώσει εντολή για χτύπημα στην Ανατολική Μεσόγειο έπειτα από οποιαδήποτε προσπάθεια για έρευνα ή εξόρυξη την οποία η Τουρκία δεν εγκρίνει. Σήμερα, ο γνωστός για τις γραφικές του δηλώσεις Τούρκος πολιτικός, επανήλθε με νέα συνέντευξη στην οποία απειλεί ευθέως την Ελλάδα με πόλεμο στα Ίμια.

Λάδι στη φωτιά ρίχνουν οι δηλώσεις του Γιγίτ Μπουλούτ, συμβούλου του Ερντογάν

«Θέλουν να δοκιμάσουν την αποφασιστικότητά μας; Προκαλούμε την Ελλάδα να τολμήσει να πατήσει το πόδι της στα Ίμια. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα τα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου, από τη στιγμή που θα δώσει εντολή ο αρχηγός μας, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», δήλωσε ευθαρσώς ο Μπουλούτ σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι TRT.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Γιγίτ Μπουλούτ είχε απειλήσει και την Κύπρο με πόλεμο κατά τη διάρκεια συνέντευξης του σε εκπομπή του κρατικού TRT, στην οποία ανέφερε ότι «η ΕΝΙ προσπαθεί να μπει στην ΑΟΖ της Κύπρου με δύο ιταλικές φρεγάτες και για τρεις εβδομάδες το τουρκικό ναυτικό δεν το αφήνει να πάει».

«Βλέπετε το θράσος; Οι Ελληνοκύπριοι τους δίνουν τον διαγωνισμό και οι ιταλικές φρεγάτες έρχονται και προσπαθούν να βάλουν το γεωτρύπανο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Εάν έχετε το θάρρος μπείτε. Το λέω καθαρά. Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας (ο Ερντογάν) θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι' αυτό», ανέφερε.

Σχετικές ειδήσεις