ΕΘΝΙΚΑ

Ορεστιάδα: «Απελευθερώστε τώρα τους δύο στρατιωτικούς» - Συγκίνηση και υπερηφάνεια στο συλλαλητήριο

Ορεστιάδα: «Απελευθερώστε τώρα τους δύο στρατιωτικούς» - Συγκίνηση και υπερηφάνεια στο συλλαλητήριο

Ξεσηκωμός σε Μακεδονία και Θράκη - Πλήθος κόσμου απαίτησε από την Τουρκία την άμεση αποφυλάκιση των δύο Στελεχών του Στρατού Ξηράς από τις φυλακές της Αδριανούπολης – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις κινητοποιήσεις

orestiada sillalitirio18
orestiada sillalitirio6
orestiada sillalitirio17
orestiada sillalitirio2

Συλλαλητήριο συμπαράστασης στον 25χρονο υπολοχαγό Μηχανικού, Άγγελο Μητρετώδη και τον 29χρονο λοχία Μηχανικού, Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι υπηρετούν στην 3η Μηχανοκίνητη Ορεινή Ταξιαρχία «Ρίμινι» και συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου στον Έβρο, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (11/03), στην Ορεστιάδα.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» Τσαβούσογλου για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνέλαβαν οι Τούρκοι

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, στο συλλαλητήριο συμμετείχε πολύς κόσμος που έφτασε στην Ορεστιάδα από πολλές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μαυρίδης και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός.

Στο συλλαλητήριο δεν έδωσαν το «παρών» οι γονείς των δύο στρατιωτικών οι οποίοι πάντως αναμένεται αύριο Δευτέρα να βρεθούν ξανά στην Αδριανούπολη, για να επισκεφθούν τα παιδιά τους στη φυλακή που κρατούνται.

Το πρώτο μήνυμα συμπαράστασης στους Έλληνες στρατιωτικούς έστειλε η ποδηλατοδρομία που οργάνωσε η σύλλογος «ΡΗΣΟΣ» από την Ορεστιάδα στις Καστανιές, με συμμμετοχή αρκετών ποδηλατών.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Μεταξύ άλλων στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές ανέφεραν:

«Η κίνηση μας αυτή έχει Ειρηνικό Χαρακτήρα και διάθεση συμπαράστασης στα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ. Είμαστε υπερήφανοι για την στάση των δυο στρατιωτικών μας και των οικογενειών τους και θέλουμε να τους πούμε ότι Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι εδώ εμείς οι γείτονες ζούμε ειρηνικά και αρμονικά και τέτοιες ενέργειες με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε να εκλείπουν. Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε την άμεση αποφυλάκιση και τον επαναπατρισμό των παιδιών μας. Δεν μιλάμε για κλείσιμο συνόρων σε καμία περίπτωση και ούτε πρόκειται να γίνει, δεν πάμε να πυροδοτήσουμε αλλά να συμπαρασταθούμε για το άδικο στα παιδιά μας.

Το ύφος μας έχει χαρακτήρα Ειρηνικό και συμπαράστασης!

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ λοιπόν 11/03/2018 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης μας».

Πορεία ειρήνης αύριο Δευτέρα (12/03)

Πορεία ειρήνης από τις Φέρες προς το τελωνείο των Κήπων προγραμματίζουν για αύριο Δευτέρα 27 Σύλλογοι και Φορείς από τις Φέρες.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Tην Δευτέρα, 12-3-2018 και ώρα 14,00, διοργανώνουμε οι Φορείς της ευρύτερης περιοχής των Φερών μηχανοκίνητη πορεία ειρήνης από τις Φέρες προς το τελωνείο των Κήπων.

Είναι ευθύνη όλων μας, που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στα σύνορα της χώρας μας να στείλουμε ξεκάθαρα μηνύματα προς όλες τις πλευρές:

ZHTAME TH ΓPHΓOPH AΠEΛEYΘEPΩΣH TΩN ΠAIΔIΩN MAΣ!
Oι οικογένειες των στρατιωτικών μας είναι οικογένειες όλων μας και θα έχουν την AMEPIΣTH ΣYMΠAPAΣTAΣH MAΣ!

TO MONO ΠOY MAΣ XΩPIZEI ME TOYΣ ΓEITONEΣ MAΣ EINAI 100 METPA NEPOY.

O Έβρος ποταμός ΠPEΠEI ME ΠOΛY ΔOYΛEIA KAI AΛΛHΛOΣEBAΣMO KAI AΠO TΙΣ ΔYO ΠΛEYPEΣ NA ΓINEI ΣYMBOΛO EIPHNHΣ, EYHMEPIAΣ KAI ANAΠTYΞHΣ TΩN ΛAΩN MAΣ!

ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΈΒΡΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ!

Απόφαση όλων είναι η διαμαρυρία αυτή να έχει μόνο ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ!»

Πηγή πληροφοριών, φωτογραφιών, βίντεο: evros-news, e-evros, eurokinissi,

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Η βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ μετά την απόφαση της έφεσης

Πανελλήνιες 2018: Αυτές είναι οι σχολές που έχουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση





Σχετικές ειδήσεις