ΕΘΝΙΚΑ

«Θερμό» επεισόδιο στη Ρω: Χαμηλή πτήση τουρκικού ελικοπτέρου - Άνοιξε πυρ η ελληνική φρουρά

«Θερμό» επεισόδιο στη Ρω: Χαμηλή πτήση τουρκικού ελικοπτέρου - Άνοιξε πυρ η ελληνική φρουρά

Τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε χαμηλή πτήση πάνω από το νησί, με την ελληνική στρατιωτική φρουρά να απαντά, σύμφωνα με πληροφορίες, με τροχιοδεικτικά πυρά.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, το περιστατικό εκτυλίχθηκε γύρω στις 11:00 το βράδυ.

xartis

Η στρατιωτική δύναμη του νησιού, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό κι ως όφειλε, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, απάντησε με ρίψη τροχιοδεικτικών πυρών, με αποτέλεσμα μετά από λίγο το τουρκικό ελικόπτερο να απομακρυνθεί.

Το νέο σοβαρό επεισόδιο έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την υπερπτήση τουρκικών F-16 πάνω από τη νήσο Παναγιά των Οινουσσών και την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την προκλητικότητά της σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το ελικόπτερο πέταξε πολύ κοντά και περιμετρικά του νησιού.

«Εφαρμόστηκαν κατά γράμμα όλοι οι κανόνες εμπλοκής», λένε οι ίδιες πηγές, ενώ, όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό και ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον αρχηγό ΓΕΣ και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

elikoptero

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι για το συμβάν ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενώ λίγο μετά το επεισόδιο συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ για την εκτίμηση της κατάστασης.

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος συνομίλησε και με τον αξιωματικό στο φυλάκιο που βρίσκεται στη νήσο Ρω, τον οποίο και συνεχάρη για τα αντανακλαστικά που επέδειξε, καθώς και για την άμεση εφαρμομή των κανόνων εμπλοκής.

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται οι "φονιάδες" των τουρκικών UAVs - Η Ελλάδα παίρνει τα «OH-58D Kiowa Warrior»

Σχετικές ειδήσεις