Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Πεδίο μάχης η Αθήνα (pics)

Newsbomb

Πεδίο μάχης η Αθήνα μετά την πορεία μνήμης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (6/12) για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Διαδηλωτές που βρίσκονταν στην ουρά της πορείας προκάλεσαν φθορές στην είσοδο καταστήματος ενώ έσπασαν μάρμαρα κοντά στο υπουργείο Εργασίας και πέταξαν πέτρες εναντίον των ΜΑΤ κοντά στη Στοά Πεσμαζόγλου και στη Βουκουρεστίου. Στη φωτιά παραδόθηκαν και δύο κουβούκλια πώλησης εισιτηρίων.

Eπίσης κουκουλοφόροι έσπασαν τζαμαρίες τραπεζών, στάσεις λεωφορείων ενώ έβαλαν και φωτιές σε κάδους. Η Αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

eksarxeia

Όλα ξεκίνησαν αφότου το κύριο σώμα της πορείας έφτασε στην πλατεία Συντάγματος και "έσπασε" σε μικρότερες ομάδες. Τουλάχιστον 500 άτομα ήταν συγκεντρωμένα στην πλατεία των Εξαρχείων με σακίδια και μόλις έπεσε η πρώτη μολότοφ στην πορεία άρχισαν τους βανδαλισμούς.

prosagwgs1 copy

Το σκηνικό στα Εξάρχεια ήταν πολεμικό με δεκάδες εστίες φωτιάς και τους κουκουλοφόρους να πετούν βόμβες μολότοφ στα ΜΑΤ και τους αστυνομικούς να απαντούν με βόμβες κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Στην οδό Μπενάκη πυρπόλησαν ένα ΙΧ αυτοκίνητο.

Νωρίτερα υπήρξε πληροφορία για φωτιά σε σπίτι στα Εξάρχεια κάτι που διαψεύστηκε αργότερα.

Η ΕΛ.ΑΣ είχε δώσει εντολή σε όλες τις δυνάμεις των ομάδων «ΔΙΑΣ» και «ΔΕΛΤΑ» να μετακινηθούν στην περιοχή.

Λίγο μετά τις 23.30 ξεκίνησε και νέα επιχείρηση της αστυνομίας στην πλατεία, με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ).

Ρίψη μολότοφ απο τα μπαλκόνια

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κουκουλοφόροι πετούσαν βόμβες - μολότοφ ακόμα και από τα μπαλκόνια, ενώ έριχναν λάδια στους δρόμους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας αστυνομικός.

Κλεφτοπόλεμος γύρω από το Πολυτεχνείο

Ομάδες νεαρών πρόλαβαν να μπουν στο Πολυτεχνείο και άλλοι έστησαν οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη, όπου και η αστυνομία προσπάθησε να απωθήσει προς τηβ πλατεία των Εξαρχείων. Στην περιοχή βρέθηκε και το υδροφόρο όχημα "Άιαντας", το οποίο χρησιμοποιήθηκε τόσο στην κατάσβεση πυρκαγιών όσο και στην απώθηση διαδηλωτών.

Επιχείρηση στο κτίριο της ΓΣΕΕ

Λίγο μετά τις 22:15, έγινε αστυνομική επιχείρηση έξω από το κτίριο της ΓΣΕΕ, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 150 άτομα. Όλα ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές εντόπισαν αστυνομικούς της κρατικής ασφάλειας και κινήθηκαν εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Ένταση και περιμετρικά της Ομόνοιας

Εκτεταμένες συγκρούσεις έλαβαν χώρα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, όπου η αστυνομία έγκλωβισε 50 άτομα, ενώ προχώρησε και σε περιορισμένες προσαγωγές.

Κλειστοί πέντε σταθμοί του Μετρό

Κλειστοί παρέμειναν οι σταθμοί του μετρό Ομόνοια, Βικτωρια, Πανεπιστήμιο, Αμπελόκηποι και Κατεχάκη με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Η οδός Σταδίου δόθηκε στην κυκλοφορία λίγο μετά τις 23.30.

Προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 211 προσαγωγές, ανάμεσα τους κι ένας φωτορεπόρτερ.

prosagwges

Ένταση σε Θεσσαλονίκη - Βόλο - Ηράκλειο - Χανιά

Ένταση επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη, όπου σύμφωνα με το seleo.gr, συγκεντρωμένοι που βρίσκονταν στο Εργατικό Κέντρο επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που ήταν ντυμένοι με πολιτικά. Αμέσως, έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας με αποτέλεσμα η κατάσταση να οξυνθεί.

Τα επεισόδια είναι σε εξέλιξη στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς, με τους δεύτερους να κάνουν χρήση χημικών.

Δακρυγόνα και πετροπόλεμος στο Βόλο

Οδοφράγματα από φλεγόμενους κάδους έστησαν νεαροί και στον Βόλο στην λεωφόρο Δημητριάδος, ενώ, όπως μεταδίδει το e-volos.gr, έσπασαν και μία κάμερα, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της πορείας μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ των ΜΑΤ και νεαρών διαδηλωτών με τους άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων και τους νεαρούς να πετούν πέτρες.

Υπό κατάληψη το Δημαρχείο του Ηρακλείου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου έπεσαν καπνογόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης από την πλευρά των αστυνομικών και πέτρες από κάποιους διαδηλωτές, ενώ το ίδιο έγινε και παρακάτω, στη συμβολή των οδών 25ης Αυγούστου με 1821.

H ένταση μεταφέρθηκε έξω από το Δημαρχείο, όπου είναι σε εξέλιξη η κατάληψη, ενώ κάποιοι άναψαν φωτιά στο δρόμο κι έσπευσε η Πυροσβεστική. Πυκνός καπνός καλύπτει τα Λιοντάρια και άγνωστοι έσπασαν μάρμαρα στο κτίριο Αχτάρικα.

Επεισόδια και στα Χανιά

Δεν έλειψαν ούτε από τα Χανιά τα επεισόδια ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και αστυνομικούς, στο περιθώριο της πορείας μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση έξι ετών από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν νεαροί, αφού κατέστρεψαν δύο μηχανήματα ανάληψης χρημάτων τράπεζας στο κέντρο της πόλης και προκάλεσαν ζημιές στην πρόσοψη της τράπεζας, έβαλαν φωτιές σε κάδους και καλαθάκια απορριμμάτων.