ΕΛΛΑΔΑ

Σήμα κινδύνου από πλοίο με παράνομους μετανάστες ανοιχτά της Κέρκυρας

Σήμα κινδύνου από πλοίο με παράνομους μετανάστες ανοιχτά της Κέρκυρας

Θρίλερ εκτυλίσσεται στο Ιόνιο με πλοίο που εξέπεμψε σήμα κινδύνου και πιθανότατα μεταφέρει παράνομους μετανάστες - «Συναγερμός»στο υπουργείο Ναυτιλίας

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την τραγωδία με το Norman Atlantic, στο υπουργείο Ναυτιλίας έχει σημάνει «συναγερμός», καθώς το πλοίο Blue Sky, που σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρει περισσότερους από 600 παράτυπους μετανάστες, εξέπεμψε σήμα κινδύνου μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού 112.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο Blue Sky πλέει 2 μίλια νότια και δυτικά των Οθωνών σε διεθνή χωρικά ύδατα με κατεύθυνση προς Κροατία, ενώ φέρει σημαία Μολδαβίας.

Η ιταλική ακτοφυλακή ειδοποίησε άμεσα για το συμβάν τις ελληνικές Αρχές και στο σημείο αναμένεται να καταφθάσει ένα ελικόπτερο Σικόρσι S-70. Στην περιοχή σπεύδει και η φρεγάτα "Ναβαρίνο" του πολεμικού ναυτικού, που βρισκόταν στην περιοχή, καθώς είχε λάβει μέρος στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του Norman Atlantic.

Άνδρες των ειδικών αποστολών σπεύδουν στο σημείο

Πάνοπλοι άνδρες των Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού αναχωρούν αυτή την ώρα, με δύο σκάφη, από το λιμάνι της Κέρκυρας προκειμένου να φθάσουν στη θαλάσσια περιοχή των Οθωνών, όπου βρίσκεται το μικρό εμπορικό πλοίο το οποίο εξέπεμψε νωρίτερα σήμα κινδύνου. Μαρτυρίες, νωρίτερα, έκαναν λόγο και για ένοπλους άνδρες πάνω στο πλοίο.

blue sky

Την επιχείρηση συντονίζει ο λιμενάρχης της Κέρκυρας και σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο είναι δουλεμπορικό και μεταφέρει μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, ωστόσο ο αριθμός των μεταναστών είναι συγκεχυμένος καθώς άλλες πηγές κάνουν λόγο για 700 άτομα, ενώ άλλες για 400.

Κοντά στο νησί των Οθωνών κινείται το πλοίο που εξέπεμψε σήμα κινδύνου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της κοινότητας των Οθωνών Γιώργος Αργυρός, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει στην ίδια περιοχή και ένα δεύτερο εμπορικό πλοίο, χωρίς να διευκρινίσει αν αυτό συνδέεται με το πρώτο.

Ο κ. Αργυρός είπε επίσης ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί σχεδόν 8 μποφόρ και πως τα δύο μικρά εμπορικά κινούνται με χαμηλή ταχύτητα, νότια νοτιοδυτικά του νησιού με σκοπό προφανώς να προστατευθούν από τη θαλασσοταραχή.

Οι άνδρες του φυλακίου του Λιμενικού που βρίσκεται στο νησί των Οθωνών, σύμφωνα με τον πρόεδρο, προσπαθούν με τα μέσα που διαθέτουν από τη στεριά να καταγράψουν τις κινήσεις των δύο πλοίων.

Σχετικές ειδήσεις