ΕΛΛΑΔΑ

Norman Atlantic: Αλαλούμ με τη λίστα των αγνοουμένων

Norman Atlantic: Αλαλούμ με τη λίστα των αγνοουμένων

Αντιφατικές είναι οι πληροφορίες για τον αριθμό των ατόμων που επέβαιναν στο πλοίο Norman Atlantic, στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά χθες τα ξημερώματα, ενώ έπλεε 44 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας:Η Ελλάδα αναζητά 33 άτομα, ενώ η Ιταλία 21

Η διαδικασία περισυλλογής όλων των επιβαινόντων από τα εναέρια μέσα έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο επικρατεί κομφούζιο σχετικά με τις λίστες των επιβαινόντων.

Σύμφωνα με το ελληνικό Λιμενικό, 432 άτομα διασώθηκαν σε σύνολο 478 ατόμων της αρχικής λίστας επιβαινόντων στο Norman Atlantic, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων φθάνει μέχρι και τα 38 άτομα.

Ωστόσο, αργά το βράδυ της Δευτέρας, η ΑΝΕΚ έδωσε στις ελληνικές αρχές νέα λίστα επιβαινόντων, που αριθμεί 475 άτομα.

Νωρίτερα, η ιταλίδα υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι δήλωσε από την πλευρά της ότι οι διασωθέντες φτάνουν τους 427.

Οι ιταλικές αρχές υποστηρίζουν ότι στο πλοίο βρίσκονταν 458 άτομα (κατά 20 άτομα λιγότερα σε σχέση με την ελληνική λίστα), με τον αριθμό των αγνοουμένων να φθάνει έως και τους 21.

«Ανακριβής έως πλαστή η λίστα»

Η RAI μετέδωσε ότι η λίστα μπορεί να είναι ανακριβής έως και πλαστή.

Αν αυτό επιβεβαιωθεί τότε κανείς δεν μπορεί να ξέρει ούτε πόσοι ήταν οι επιβαίνοντες στο πλοίο ούτε πόσοι είναι διασωθέντες και πόσοι οι αγνοούμενοι.

Στην Ιταλία αξιωματικός του Λιμενικού

Με εντολή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, έχει μεταβεί στην Ιταλία ανώτερος αξιωματικός του Λιμενικού για να γίνει διασταύρωση όλων των στοιχείων. Παράλληλα, η Ελληνική Ακτοφυλακή έχει ήδη έτοιμες δύο εκπαιδευμένες ομάδες, αν ζητηθεί από την ιταλική κυβέρνηση, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο διερεύνησης των χώρων του πλοίου προκειμένου να διερευνήσουν για τυχόν αγνοούμενους.

Η ΑΝΕΚ, με επίσημη ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι τρία άτομα που φέρονταν ως επιβάτες στον κατάλογο επιβατών του "Norman Atlantic", τελικώς δεν ταξίδεψαν, ενώ ένα άτομο (σύζυγος μέλους πληρώματος) που δεν είχε καταγραφεί, διαπιστώθηκε ότι επέβαινε επί του πλοίου. Επιπροσθέτως, ένα μέλος του πληρώματος λόγω διανυκτέρευσης δεν επιβιβάστηκε στο πλοίο. Ως εκ τούτου σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία ο αριθμός των επιβαινόντων, κατά τον απόπλου, ανερχόταν σε 475 άτομα εκ των οποίων 55 άτομα είναι πλήρωμα, οι οποίοι σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Αγνοούμενος ο Δούλης

Οι νεκροί, επιβεβαιωμένα, είναι 10. Από αυτούς, έχουν ταυτοποιηθεί οι επτά. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δυο Έλληνες, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά.

Από την πρώτη μέρα, οι ιταλικές αρχές είχαν κάνει γνωστό πως ο πρώτος νεκρός της ναυτικής τραγωδίας ήταν ο Έλληνας Γιώργος Δούλης, κάτοικος της Ελβετίας που βρισκόταν στο πλοίο με τη σύζυγό του Θεοδώρα.

Έβδομη και όγδοη λίστα με στοιχεία Ελλήνων διασωθέντων από το "Norman Atlantic"

Στη δημοσιότητα δόθηκε η 7η και 8η λίστα με τα στοιχεία των Ελλήνων διασωθέντων, επιβατών και πληρώματος, του Ε/Γ-Ο/Γ "Norman Atlantic", όπως επίσημα διαβιβάστηκαν από τους πλοιάρχους των πλοίων "San Giorgio" και "Durand de la penne" στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Α.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Όλοι οι επιβαίνοντες παραμένουν ασφαλείς στα δύο πλοία.

Δείτε τις λίστες στη gallery

Σχετικές ειδήσεις