ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από τη φωτογραφία

Ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από τη φωτογραφία

Πολλοί αναρωτιούνται υπό ποιες συνθήκες οι επαγγελματίες φωτο-δημοσιογράφοι, απαθανατίζουν τις σημαντικότερες στιγμές της επικαιρότητας. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που λειτουργούν ανταγωνιστικά με τους εικονολήπτες των καναλιών, για να στηθούν όσο καλύτερα γίνεται, να πιάσουν τη γωνία και κυρίως την κίνηση και το συναίσθημα.

Η φωτογραφία πρέπει να «μιλάει» για να έχει αξία, και αυτό σημαίνει ότι συχνά συγκρούονται με τους άνδρες ασφαλείας υψηλών προσώπων και τις δυνάμεις καταστολής. Καταφέρνουν όμως, πάντα, να τρυπώνουν με ελιγμούς ανάμεσα στις μάζες και τα ανθρώπινα τείχη, και να αποτυπώνουν αυτό που συμβαίνει, για να έχουμε όλοι την εικόνα που κοσμεί την πληροφορία και επιτρέπει στον αναγνώστη να έχει μια ασφαλή αίσθηση του τι, πραγματικά, περιγράφουν οι λέξεις.
Οι άνθρωποι αυτοί με τις βαριές τσάντες και τις ακριβές ψηφιακές κάμερες, που αποτελούν την περιουσία τους, καλύπτουν σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και το κενό στη ροή των πληροφοριών. Ειδικά όταν ο δημοσιογράφος χρησιμοποιεί την εικόνα για να αφηγηθεί το γεγονός.

Τη φωτογραφία τράβηξε κατά τη διάρκεια του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Τσίπρα, ο πρόεδρος των ελλήνων φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος και την ανήρτησε στο twitter

Σχετικές ειδήσεις