ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Μειώσεις στα δημοτικά τέλη για ευπαθείς ομάδες

Χανιά: Μειώσεις στα δημοτικά τέλη για ευπαθείς ομάδες

Μειωμένα δημοτικά τέλη θα πληρώσουν και φέτος στον Δήμο Χανίων, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως ομόφωνα αποφάσισε την Παρασκευή (30/1) το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Στην εισήγησή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νεκτάριος Αλεξανδράκης, τόνισε ότι φέτος, γίνεται προσπάθεια διεύρυνσης των δικαιούχων, στους οποίους προστίθενται και οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ.

ΑΜΕΑ, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι έχουν 50% έκπτωση εάν το εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 35.000 ευρώ (+5.000 για κάθε τέκνο πέραν των τριών) ετησίως. Ενώ η καταχώρηση των δικαιούχων των κοινωνικού τιμολόγιο της ΔΕΗ στα μειωμένα τέλη, θα γίνει αυτόματα έπειτα από διασταύρωση των στοιχείων με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή από τις παρατάξεις, αφού κοστολογηθεί, θα επανέλθει στο Δ.Σ. προς ψήφιση.

Στο μεταξύ, στην τελική φάση για την ολοκλήρωσή του μπαίνει και ο οικισμός για τους Πολύτεκνους πίσω από το Νοσοκομείο Χανίων, μετά την σημερινή έγκριση από το Δ.Σ. της Πολεοδομικής Μελέτης του έργου. Η απόφαση πρέπει να σταλεί για έγκριση στο Υπουργείο κι έπειτα να ξεκινήσουν οι σχετικές μελέτες για να ρυμοτομηθούν τα οικόπεδα. Σύμφωνα με τον Πατέρα Ευτύχη Ανδρουλάκη που ήταν παρών στη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, η υπόθεση καθυστέρησε πάρα πολύ εξαιτίας του ΥΠΕΧΩΔΕ και έχει μείνει πίσω πέντε χρόνια.

Υπενθυμίζουμε ότι στην περιοχή προβλέπεται η ανέγερση 450 κατοικιών σε οικόπεδα που ήδη έχουν αγοραστεί από πολύτεκνες οικογένειες ενώ υπάρχουν ακόμη 75 αναξιοποίητα στρέμματα.

Πηγή: zarpa.gr

Σχετικές ειδήσεις