ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Κοριτσάκι 2 ετών κατάπιε καυστική σόδα

Ρόδος: Κοριτσάκι 2 ετών κατάπιε καυστική σόδα

Σε μεγάλο κίνδυνο τέθηκε η ζωή ενός μικρού παιδιού 22 μόλις μηνών, το οποίο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρήκε μικρά κομματάκια καυστικής σόδας (ποτάσα) και τα έβαλε στο στόμα του, προκαλώντας έτσι σταδιακό εσωτερικό έγκαυμα με την κατάποσή τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (16/2/2015), σε χωριό της ανατολικής πλευράς του νησιού της Ρόδου.

Το κοριτσάκι διακομίστηκε στην παιδιατρική κλινική της Ρόδου, όπου οι γιατροί παρείχαν αμέσως την ενδεδειγμένη ιατρική αγωγή και μέριμνα. Στη συνέχεια σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ ζήτησαν την συνδρομή ειδικού αεροσκάφους τύπου C 130 το οποίο πήγε στη Ρόδο με συνοδεία γιατρού και μετέφερε το κοριτσάκι στην Αθήνα σε εξειδικευμένο νοσοκομείο.

Η καυστική σόδα, (ποτάσα) είναι ένα ιδιαίτερα επιβλαβές υλικό για την ανθρώπινη υγεία, ειδικά όταν πέσει στο δέρμα, ή στα μάτια μας και πολύ περισσότερο όταν γίνει κατάποσή της.

Στην περίπτωση του μικρού κοριτσιού, οι εξειδικευμένοι πλέον γιατροί του Νοσοκομείου των Αθηνών, θα εξετάσουν το μέγεθος του προβλήματος που δημιούργησε στο παιδί η καυστική ποτάσα και ανάλογα θα προχωρήσουν στην ενδεδειγμένη θεραπευτική αγωγή.

Πηγή: rodiaki.gr