Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά επεισόδια μετά την πορεία αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας (pics+vids)

Γιάννης Καλύβας Γιάννης Καλύβας

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (17/3/2015) από τους συμμετέχοντες στην αντιεξουσιαστική πορεία κατά την αποχώρησή τους προς τα Εξάρχεια.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων πυρπόλησαν δύο αυτοκίνητα στη οδό Στουρνάρη και το πάρκο Ναυαρίνου.

Στο σημείο έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής για να σβήσει την φωτιά.

Οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιές σε κάδους στην οδό Στουρνάρη, προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη και δεν δίστασαν να σταματήσουν ένα τρόλεϊ που κινούνταν στην οδό Πατησίων και να σπάσουν τα τζάμια του.

pasok
1

Οι αντιεξουσιαστές βρέθηκαν και έξω από το κτήριο του Πολυτεχνείου που «κοσμείται» από το ασπρόμαυρο γράφιτι και έσπασαν τις σκαλωσιές που είχαν στηθεί για την αποκατάστασή του.

Κάποια στιγμή επιδόθηκαν και σε «κλεφτοπόλεμο» με τις ομάδες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην περιοχή, καθώς επιτέθηκαν εναντίον τους με πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Υπενθυμίζεται ότι, οι αντιεξουσιαστές ξεκίνησαν την πορεία τους από το Μοναστηράκι στις 19:00 περίπου το απόγευμα η οποία πέρασε από την κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος και διασπάστηκε σε δύο τμήματα, εκ των οποίων το ένα κατευθύνθηκε προς την Ομόνοια και διαλύθηκε ενώ ο κύριος όγκος κατευθύνθηκε στην πλατεία Εξαρχείων.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διαμαρτυριών για το σωφρονιστικό σύστημα και τους κρατούμενους - απεργούς πείνας στις φυλακές.

2261184