ΕΛΛΑΔΑ

Αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής (Video και Photos)

Αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής (Video και Photos)

Ομάδα περίπου 15 ατόμωνεισέβαλεστον προαύλιο χώρο της Βουλής, νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (01/04).

Επρόκειτο για μέλη αντιεξουσιαστικών ομάδων, οι οποίοι μπήκαν στο χώρο από το φυλάκιο που βρίσκεται στη Βασιλίσσης Σοφίας και άνοιξαν πανό ενώ μοίρασαν φυλλάδια.

filladio vouli

Στο χώρο επικράτησε πανικός καθώς έκλεισαν οι πόρτες της Βουλής απ' όλες τις πλευρές του κτηρίου προκειμένου να μην μπει κάποιος στο εσωτερικό του.

Μετά από λίγα λεπτά το επεισόδιο έληξε με την προσαγωγή των αντιεξουσιαστών στη ΓΑΔΑ.

vouli antiexousiastes1

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό καθώς δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο ποτέ στο παρελθόν ενώ απορία προκαλεί το πως κατάφεραν τα άτομα αυτά να περάσουν τον έλεγχο της πύλης όπου βρίσκονται καθημερινά αρκετοί αστυνομικοί και να βρεθούν ανενόχλητοι στον προαύλιο χώρο του κοινοβουλίου.

Μπαράζ καταλήψεων

Παράλληλα, για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ επεισοδιακή ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πανεπιστημιακών των πανεπιστημιακών στα Προπύλαια.

Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, εκδιώχθηκαν, όπως καταγγέλλουν, προς την πλατεία Κοραή από ομάδες αντιεξουσιαστών που συγκεντρώθηκαν στον ίδιο χώρο.

Η συγκέντρωση των πανεπιστημιακών πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα των πρυτανικών Αρχών του ΕΚΠΑ. Ωστόσο, τα περίπου εκατό μέλη ΔΕΠ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα βρέθηκαν αντιμέτωπα με αντιεξουσιαστές που τους υποχρέωσαν να αποχωρήσουν από τα Προπύλαια, με συνθήματα και ύβρεις.

Στις 6 το απόγευμα αντιεξουσιαστές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια και μοτοπορεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με αίτημα ανάλογο εκείνο των καταληψιών της πρυτανείας, δηλαδή την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ').

Υπό κατάληψη τελεί από σήμερα (01/04/2015) το πρωί και το δημαρχείο Νέας Σμύρνης από ομάδα αντιεξουσιαστών, οι οποίοι έχουν κοινά αιτήματα με τους αντιεξουσιαστές που έχουν καταλάβει το κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπό κατάληψη βρίσκεται και το πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μιχελογιαννάκη στο Ηράκλειο καθώς και τα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, στην Πάτρα, από ομάδα νεαρών που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Συγκεκριμένα, οι νεαροί που κατέλαβαν το γραφείο του κ. Μιχελογιαννάκη στην πλατεία Κορνάρου στο Ηράκλειο, ανάρτησαν πανό και ζητούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Παράλληλα, συνεχίζεται και η κατάληψη της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου.

Σχετικές ειδήσεις