ΕΛΛΑΔΑ

Τήλος: Στον ανακριτή δύο Ουκρανοί για διακίνηση μεταναστών

Τήλος: Στον ανακριτή δύο Ουκρανοί για διακίνηση μεταναστών

Στον ανακριτή οδηγούνται το Σάββατο (18/04) δύο Ουκρανοί υπήκοοι που συνελήφθησαν για διακίνηση μεταναστών από άνδρες του Λιμενικού στην περιοχή Λουμπούδι της Τήλου.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων (36 και 35 ετών) ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο Ελληνικό έδαφος από κερδοσκοπία κατά επάγγελμα, κατά συρροή και από κοινού και για είσοδο στο Ελληνικό έδαφος χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις.

Συγκεκριμένα, το Λιμενικό είχε ειδοποιηθεί από πλοίαρχο επιβατηγού - καταμαράν για την ύπαρξη ύποπτου θαλαμηγού σκάφους που απομακρυνόταν από τις ακτές της Τήλου, ενώ ταυτόχρονα πληροφόρησε ότι εντόπισε στην παραλία πενήντα με εξήντα άτομα.

Άμεσα άρχισε η αναζήτηση του ύποπτου σκάφους, το οποίο και εντοπίστηκε λίγο αργότερα ενώ μετά από σύντομη καταδίωξη, ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στο λιμάνι Λιβαδίων Τήλου.

Ταυτόχρονα εντοπίστηκαν από λιμενικούς στην περιοχή Λουμπούδι 75 παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε χώρο κράτησης του Αστυνομικού Σταθμού Τήλου.

Οι μετανάστες αναγνώρισαν τους δύο συλληφθέντες ως τα πρόσωπα που τους μετέφεραν από τις τουρκικές ακτές στην Τήλο και οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή τους.

Οι δύο Ουκρανοί αρνούνται τα όσα τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν καμία σχέση με την μεταφορά των μεταναστών.

Σχετικές ειδήσεις