ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Υπό έλεγχο η φωτιά - Στάχτη εκατοντάδες στρέμματα δάσους (video)

Λέσβος: Υπό έλεγχο η φωτιά - Στάχτη εκατοντάδες στρέμματα δάσους (video)

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Μυτιλίνη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ από το πρωί της Δευτέρας (31/8) τα πυροσβεστικά αεροπλάνα θα συνεχίσουν το έργο τους για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.

Εκατοντάδες στρέμματα πευκοδάσους, θαμνωδών εκτάσεων και ελαιοκαλλιεργειών κατέκαψε η μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 9 σήμερα το πρωί στην περιοχή μεταξύ των χωριών Αγία Μαρίνα και Ταξιάρχες νότια της πόλης της Μυτιλήνης. Προς στιγμή απειλήθηκαν κατοικίες στην περιοχή της Χαραμίδας οι οποίες προστατεύτηκαν από υπεράνθρωπες προσπάθειες εθελοντών και πυροσβεστών ενώ κάηκαν οι εγκαταστάσεις του παλιού στρατιωτικού φυλακίου της ίδιας περιοχής όπου είχαν ξεκινήσει εργασίες για τη δημιουργία του πολιτιστικού εκπαιδευτικού κέντρου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στη Λέσβο.

Στην προσπάθεια της κατάσβεσης συμμετείχαν στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και πολλοί εθελοντές ενώ στην επιχείρηση πήραν μέρος τα αεροπλάνα τύπου πετζετέλ που εδρεύουν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Μέχρι το μεσημέρι επιχειρούσαν αεροπλάνα τύπου καναντέρ τα οποία επέστρεψαν στη βάση τους λόγω μη δυνατότητας ανεφοδιασμού με καύσιμα στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.

Πριν από λίγο η γενική γραμματέας της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη της Λέσβου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Πυρκαγιά και στην Ηλεία

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή «Λάμια» κοντά στα Σαμαρέικα δίπλα στο δάσος της Στροφυλιάς.

IMG 7184 a396a0f22500bf98b0cf10db0b706f8a copy

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών που ενισχύθηκαν και από άλλες δυνάμεις της Ηλείας και της Αχαΐας καταβάλουν προσπάθειες για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά από τις εκτάσεις με καλάμια και βάλτους που καίει τώρα στο δάσος.

Σχετικές ειδήσεις