ΕΛΛΑΔΑ

Πατούλης: Άμεση καταγραφή των έργων πριν το τελος του 2015

Πατούλης: Άμεση καταγραφή των έργων πριν το τελος του 2015

Συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών με τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Οικονομίας, αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση, θα έχει αύριο, Δευτέρα, το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα έργα των Δήμων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007–2013 και τα οποία βρίσκονται στον «αέρα» μετά την απάντηση της αρμόδιας επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνας Κρέτσου πως δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μετά την απάντηση της κ. Κρέτσου μίλησε στο «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM» 104,.9, υποστηρίζοντας πως μέσα στους επόμενους δύο μήνες οι Δήμοι θα πρέπει να «τρέξουν» για να καταγράψουν τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, ποια θα ολοκληρωθούν και ποια όχι μέχρι το τέλος του 2015.
«Θα πρέπει να βρούμε μια λύση εσωτερικά, ώστε εξωτερικά να μην είμαστε εκτεθειμένοι και η κυβέρνηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι εργολάβοι. Εδώ δεν είναι να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα αλλά να σπεύσουμε να εκμεταλλευτούμε τους δύο μήνες που απομένουν, και γι’ αυτό θα γίνει η συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε ο κ. Πατούλης και προσέθεσε:

«Τα έργα ξεπερνούν τα 480 σε όλη τη χώρα και είναι μεγάλα, σπουδαία έργα. Μετά την απάντηση της κ. Κρέτσου πως δεν θα δοθεί καμία παράταση, ενημερώσαμε όλους τους Δήμους να κάνουν μέσα από τις τεχνικές τους υπηρεσίες μια καταγραφή των έργων. Να δούμε ποια θα ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους δύο μήνες, κάποια άλλα σε τι ποσοστό θα φτάσουν και ποια δεν θα ολοκληρωθούν».

Σχετικές ειδήσεις