ΕΛΛΑΔΑ

Φτωχότερη η Κρήτη από τον θάνατο του Γιώργου Ξυλούρη

Φτωχότερη η Κρήτη από τον θάνατο του Γιώργου Ξυλούρη

Φτωχότερη είναι από χθες η οικογένεια Ξυλούρη, αλλά και ολόκληρη η Κρήτη, εξαιτίας του ξαφνικού θανάτου του Γιώργη Ξυλούρη, γιου του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη μετά από τροχαίο στην Αθήνα.

Δύσκολες είναι οι ώρες που περνάει η οικογένεια των Ξυλούρηδων. Στα Ανώγεια συγκλονίστηκαν όλοι όσοι έμαθαν ξαφνικά για το θάνατο του Γιώργη Ξυλούρη -το γιο του θρυλικού Ψαρονίκου- που σκοτώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης σε τροχαίο δυστύχημα στην Αθήνα, όταν το δίκυκλο που επέβαινε συγκρούστηκε με ταξί στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας στο ρεύμα, εξόδου λίγο πριν την κάτω Κηφισιά και ενώ κατευθυνόταν στο σπίτι του.

Ο Γιώργος Ξυλούρης ζούσε στην Αθήνα και διατηρούσε μαζί με τη μητέρα του τα τελευταία χρόνια το δισκοπωλείο «Νίκος Ξυλούρης» στην οδό Πανεπιστημίου.

Η σύγκρουση έγινε στις 6 μ.μ το απόγευμα της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου και ο αγαπητός σε όλους Γιώργης εξέπνευσε στις 9 το βράδυ στο ΚΑΤ όπου είχε διακομισθεί. Σε ηλικία μόλις 55 ετών έφυγε από τη ζωή για να συναντήσει τον αγαπημένο του πατέρα Νίκο Ξυλούρη.

Ο Γιώργης Ξυλούρης, για πολλά χρόνια μουσικός παραγωγός, άφησε ορφανό τον «Αόρατο Θίασο'» του, την επιτυχημένη εκπομπή που παρουσίαζε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» στον οποίο βρέθηκε από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, κάθε Σάββατο και Κυριακή.

«Γιώργη μας σ’ αυτό το πρώτο κείμενο και με το ξαφνικό χτύπημα του φευγιού σου που να βρεθούν τα λόγια; Μόλις χτες θρηνούσαμε τον Γιώργο Ανανδρανιστάκη που έφυγε πρόωρα από κοντά μας και τώρα έφυγες κι εσύ!

Σύντεκνε ....πως θα το νταγιαντίσουμε;

Καλό ταξίδι Γιώργη μας...καλό ταξίδι.....» έγραψαν οι συνάδελφοί του στο «Κόκκινο».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης για το θάνατο του Γιώργη Ξυλούρη

Σε γραπτό συλλυπητήριο μήνυμα προέβη ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τον αδόκητο θάνατο του Γιώργη Ξυλούρη.

«Ποιoν να πρωτοσκεφτείς; Την Ουρανία τη μάνα του; Την αδελφή του τη Ρηνιώ; Ή το άδικο ξαφνικό τέλος του Γιώργη Ξυλούρη, του γιου του Νίκου;

Ο πόνος για τον φίλο που τόσο αναπάντεχα χάθηκε, ο πόνος για το δεύτερο χτύπημα σ’ αυτή την αγαπημένη οικογένεια που δόξασε την κρητική φωνή δεν αντέχει πολλά λόγια. Αλλά χρειάζεται πολύ κουράγιο από την Ουρανία και τη Ρηνιώ».

Πηγή: Cretalive.gr, Cretapost.gr

Σχετικές ειδήσεις