ΕΛΛΑΔΑ

Γενική απεργία αύριο Πέμπτη για προϋπολογισμό και Ασφαλιστικό

Γενική απεργία αύριο Πέμπτη για προϋπολογισμό και Ασφαλιστικό

Η έναρξη τηςσυζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή και η κατάθεση του νέου ασφαλιστικούνομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί εντός Δεκεμβρίου, προκαλούν την έντονη αντίδραση των συνδικάτων που έχουν προκηρύξει γενική απεργία για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.

ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ - ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΜΜ - ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει για αύριο γενική απεργία, στην οποία θα συμμετάσχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Κινητοποιήσεις ανακοίνωσε και το ΠΑΜΕ, το οποίο καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να σημάνουν γενικό πανελλαδικό-πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό. Η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είναι προγραμματισμένη για τις 10 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας. Διαβάστε ΕΔΩ που θα πραγματοποιηθούν οι προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Στην αυριανή κινητοποίηση θα συμμετάσχει και η ΠΝΟ με αποτέλεσμα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας να μείνουν ακινητοποιημένα από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23:59 το βράδυ της ίδιας ημέρας ενώ τη συμμετοχή της αποφάσισε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν προκηρύξει 24ωρη πανυγειονομική απεργία για την Τετάρτη 2/12 και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας ενώ θα συμμετάσχουν και στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης.

Όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Δείτε ΕΔΩ ποια δρομολόγια του ΟΣΕ ματαιώνονται σήμερα Τετάρτη, αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή.

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η ΟΛΜΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, κατά την συνεδρίαση του το βράδυ της Τρίτης (01/12), αποφάσισε αποχή των δικηγόρων της πρωτεύουσας από τα καθήκοντά τους.

Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, όπως αποφάσισε η ΠΟΕΣΥ θα απεργήσουν την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις