ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότεροι από 890.000 πρόσφυγες έφτασαν στην Ευρώπη το 2015

Περισσότεροι από 890.000 πρόσφυγες έφτασαν στην Ευρώπη το 2015

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) η Ελλάδα υποδέχθηκε φέτος (2015) τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που έφθασαν στην Ευρώπη μέσω της θάλασσας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον ΔΟΜ καταγράφηκαν συνολικά 893.970 αφίξεις. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που έφθασαν στις ακτές των χωρών της Ευρώπης μέσω της θάλασσας από τις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ΔΟΜ, τουλάχιστον 3.601 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται εξαιτίας των ναυαγίων που σημειώνονται κατά την προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η Ελλάδα υποδέχθηκε τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων και παράτυπων μεταναστών που έφθασαν στην Ευρώπη διά θαλάσσης, καθώς συνολικά καταγράφηκαν 744.652 αφίξεις, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.

Η Ιταλία είναι η δεύτερη σημαντικότερη πύλη εισόδου, καταγράφοντας 145.098 αφίξεις, ενώ η Ισπανία ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση στην τρίτη θέση, με 3.845 αφίξεις.

Συνολικά φέτος ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της ΕΕ (FRONTEX) έχει καταγράψει πάνω από 1,2 παράτυπες διελεύσεις των ευρωπαϊκών συνόρων.

Σχετικές ειδήσεις