ΕΛΛΑΔΑ

Ντροπή: Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε γιαγιά που πουλούσε μαϊντανό!

Ντροπή: Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε γιαγιά που πουλούσε μαϊντανό!

Πόση ντροπή μπορεί, άραγε, να χωρέσει σε μια τέτοια είδηση; Τη στιγμή που μια ολόκληρη χώρα ταλανίζεται από οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα, από εφοπλιστές και μεγαλογιατρούς που έσπρωχναν για χρόνια ολόκληρα τεράστια ποσά στο εξωτερικό, το κράτος εξαντλεί την αυστηρότητά του σε μια 79χρονη γιαγιά, επιδιώκοντας, δίχως υπερβολή τον εκμηδενισμό της.

ΡΕΣΙΤΑΛ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΩΝ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr οι αρμόδιες δημοτικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ στην ηλικιωμένη, επειδή τόλμησε (!) να πουλήσει χωρίς άδεια σε λαϊκή αγορά 7 κιλά σπανάκι, 5 μάτσα παντζάρια, 7 ματσάκια μαϊντανού, 2 κιλά καρότα, 8 μπρόκολα, 7 ματσάκια σέσκουλα, 3 λάχανα και 5 κιλά αντίδια.

Ήδη μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόστιμο έχει βεβαιωθεί στη ΔΟΥ Τρικάλων, το οποίο καλεί την 79χρονη γιαγιά να πληρώσει το πρόστιμο.

Ναι, σωστά διαβάζετε! Δεν είναι ούτε ανέκδοτο, ούτε αστείο. Είναι η απίστευτη υποκρισία μιας κυβέρνησης που θέλει τους πολίτες της εξαθλιωμένους και πένητες, όταν την ίδια στιγμή δεν κάνει απολύτως τίποτα για να χυθεί άπλετο φως σε κομπίνες και σκάνδαλα μεγατόνων, όπως η διαβόητη «λίστα Λαγκάρντ» ή η υπόθεση Siemens, για την οποία ούτε ένας πολιτικός δεν πρόκειται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Και σίγουρα, προκαλεί, το λιγότερο, θυμηδία η σημερινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ότι «δεν έχουμε προλάβει να κυνηγήσουμε τους πλούσιους και να δημιουργήσουμε μία αίσθηση δικαιοσύνης»!

Πρέπει να το πάρουμε απόφαση τελικά: στην Ελλάδα, τη χώρα όπου δεν ανθεί πολιτισμός αλλά μόνον η «φαιδρά πορτοκαλέα», η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, αλλά πάσχει από «σύνδρομο εθελούσιου στραβισμού».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οφείλει μια τεράστια συγγνώμη σε αυτή τη γιαγιά. Και τούτο γιατί στο πρόσωπό της δεν προσβάλλει μόνον την ίδια, αλλά και όλους τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά, για να τα βγάλουν πέρα υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ζώντας καθημερινά με το κουράγιο του φόβου για το αύριο.

Εάν δεν το καταλάβουν αυτό γρήγορα οι κυβερνώντες θα έχουν την ίδια τύχη με τον πρώην υπουργό Κίμωνα Κουλούρη που κυνηγούσε στις λαϊκές τους μεροκαματιάρηδες, προς τέρψιν του τηλεοπτικού φακού.

Σχετικές ειδήσεις