ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήρια από ΠΑΜΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στα προαπαιτούμενα

Συλλαλητήρια από ΠΑΜΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στα προαπαιτούμενα

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Τρίτης (15/12) άρχισε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ενάντια στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που θα ψηφισθεί το βράδυ στη Βουλή-Πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος προς την Βουλή πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ.

Το «παρών» στη συγκέντρωση στην Ομόνοια θα δώσει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος θα κάνει και δηλώσεις.

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στα συνδικάτα να πάρουν αποφάσεις και να προετοιμάζονται για νέα πανεργατική πανελλαδική απεργία τον Ιανουάριο με αιχμή το Ασφαλιστικό.

Με σύνθημα «όχι στο νέο μισθολόγιο» η ΑΔΕΔΥ είχε δώσει νωρίτερα ραντεβού στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ λίγο μετά τις επτά το απόγευμα πραγματοποιεί πορεία προς τη Βουλή.

«Το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο κινείται απόλυτα στη μνημονιακή επιταγή σκληρής και παρατεταμένης λιτότητας που ξεκίνησε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με το μισθολόγιο του 2011 και συνέχισε η Κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

«Η ψήφιση των περικοπών του προϋπολογισμού για μισθούς και συντάξεις για το 2016 πριν λίγες ημέρες στη Βουλή ήταν προειδοποιητική για το τι θα επακολουθήσει» προσθέτει η ΑΔΕΔΥ και συμπληρώνει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ίδια επιχειρηματολογία των προηγούμενων Κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την επίθεση αφαίμαξης και κατασυκοφάντησης των δημοσίων υπαλλήλων».

Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη Θεσσαλονίκη, μπροστά από το Άγαλμα του Βενιζέλου.

pame

Οι διαδηλωτές πιθανότατα θα πραγματοποιήσουν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, αναφέρει το thestival.gr

Σχετικές ειδήσεις