ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Δραματική η πρώτη νύχτα του συζυγοκτόνου στη φυλακή

Κοζάνη: Δραματική η πρώτη νύχτα του συζυγοκτόνου στη φυλακή

Στις φυλακές Γρεβενών κρατείται ο 40χρονος συζυγοκτόνος από το Βελβεντό που δολοφόνησε άγρια την 37χρονη σύντροφό του, Ανθή Λινάρδου.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ - ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ - Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ο Τάσος Τσιουχάρας, λίγο μετά την απολογία ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις φυλακές Φελλού Γρεβενών.

Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, με το κεφάλι συνεχώς σκυμμένο και σκεπτικός ο 40χρονος συζυγοκτόνος έδειχνε να αρχίζει να συνειδητοποιεί το έγκλημα που διέπραξε.

Οι αστυνομικοί δεν τον έβαλαν σε πτέρυγα με άλλους κρατουμένους φοβούμενοι αντιδράσεις. Πληροφορίες ανέφεραν μάλιστα πως οι υπόλοιποι κρατούμενοι τον περίμεναν με άγριες διαθέσεις. Όπως όμως διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι των φυλακών, δεν τον είδε κανείς και το ίδιο θα συμβεί και τις επόμενες μέρες. Μεταφέρθηκε σε κελί που βρίσκεται σε απόσταση από τα υπόλοιπα, το οποίο παρακολουθείται από κάμερα ασφαλείας 24 ώρες το 24ωρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τάσος Τσιουχάρας ρωτά συνεχώς για τα παιδιά του και ζητά να ενημερωθεί πότε θα είναι το επισκεπτήριο για να τα δει.

Τι είπε στον ανακριτή ο συζυγοκτόνος

Ψύχραιμος, λες και δεν έχει διαπράξει μία από τις πιο φρικιαστικές δολοφονίες στα αστυνομικά χρονικά της χώρας μας, ο 40χρονος επί τρεις ολόκληρες ώρες περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στον ανακριτή Κοζάνης πώς σκότωσε την γυναίκα του και στη συνέχεια αφού έθαψε το άψυχο σώμα της στο χωράφι του, το «φρέζαρε» για να εξαφανίσει τα ίχνη...

Κι ενώ τρεις ολόκληρες ημέρες έπαιζε «θέατρο» συμμετέχοντας στις έρευνες για την υποτιθέμενη εξαφάνιση της συζύγου του, μετά τη σύλληψη του δηλώνει, μετανιωμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες είπε στην απολογία του :

«Την Ανθή την αγαπούσα, δεν ήθελα να χωρίσουμε. Δεν μπορούσα να αντέξω όμως το γεγονός ότι θα έφευγε μαζί με τα τρία μας παιδιά...»

Ο 40χρονος συζυγοκτόνος προσπάθησε να πείσει τον ανακριτή ότι ήταν έγκλημα πάθους... Δεν τα κατάφερε όμως αφού κρίθηκε προφυλακιστέος. Στην απολογία του μάλιστα είπε ότι η δολοφονία δεν ήταν προμελετημένη:

«Το βράδυ του Σαββάτου αρχίσαμε να μαλώνουμε, μου επιτέθηκε και με γρατζούνισε στο πρόσωπο. Προσπάθησα να της κλείσω το στόμα για να μην μας ακούσουν τα τρία παιδιά μας από το διπλανό δωμάτιο. Όταν κατάλαβα ότι σταμάτησε να αναπνέει, προσπάθησα να τη συνεφέρω, αλλά ήταν αργά...»

Ο συνήγορός του δήλωσε ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προκύπτει καμία προμελέτη, σχεδιασμός, πρόθεση για διάπραξη τέτοιου απάνθρωπου αδικήματος και έκανε λόγο για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχής.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους, η συνήγορος της οικογένειας της 37χρονης ανέφερε πως κατατέθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να ανατεθεί η επιμέλεια των παιδιών του ζευγαριού στη μητέρα του θύματος. Όπως τόνισε, το δικαστήριο χορήγησε την προσωρινή διαταγή και τα παιδιά μετέβησαν χθες στον Πειραιά, τόπο διαμονής των γονέων της 37χρονης.

Η δικάσιμος για την αίτηση αναστολής έχει οριστεί για τις 10 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια, όπως διευκρίνισε η συνήγορος της οικογένειας, θα ακολουθήσει κύρια αγωγή για την οριστική ανάθεση της γονικής μέριμνας των παιδιών στη μητέρα της 37χρονης.

Το ξέσπασμα της μητέρας της Ανθής Λινάρδου: Είναι κυνικός δολοφόνος

Η μητέρα του θύματος τον χαρακτηρίζει κυνικό και ψυχρό δολοφόνο, αφού όπως λέει, δεν δίστασε να κοιμηθεί στο ίδιο κρεβάτι που λίγες ώρες νωρίτερα είχε σκοτώσει τη γυναίκα του…

Μάλιστα αποκαλύπτει ότι η 37χρονη και στο παρελθόν είχε κακοποιηθεί από τον 40χρονο δράστη. Ίσως μάλιστα, όπως λέει, να μην ήταν ατύχημα το σπάσιμο του ποδιού της, για το οποίο τους είχε πει ότι έπεσε από την σκάλα...

Στους γονείς της Ανθής η επιμέλεια των παιδιών

Στους γονείς της άτυχης κοπέλας που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στο Βελβεντό Κοζάνης δίνει την επιμέλεια των τριών παιδιών του ζευγαριού προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης.

Η οικογένεια της Ανθής από την πρώτη στιγμή είχε ξεκαθαρίσει ότι πρώτο της μέλημα είναι να λάβει την επιμέλεια των παιδιών και να τα πάρει μαζί της στην Αθήνα.

Μάλιστα, μέσα στην ημέρα οι γονείς της Ανθής αναμένεται να πάρουν το 8χρονο αγοράκι και τα 6χρονα δίδυμα κοριτσάκια από το Βελβεντό και να γυρίσουν στον Πειραιά, όπου και ζουν μόνιμα.

ta tria lathi tou suzugoktonou tis kozanis nea stoixeia.w l

Τη Δευτέρα το τελευταίο «αντίο»

Το τελευταίο «αντίο» θα πουν τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου συγγενείς και φίλοι στην άτυχη Ανθή, που δολοφονήθηκε άγρια από το σύζυγό της. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει μέσα στον Ιερό Ναό του κοιμητηρίου στο Σχιστό και θα ακολουθήσει η ταφή.

Τα λάθη που πρόδωσαν το «τέλειο έγκλημα» του 40χρονου

Ο 40χρονος δράστης, από την πρώτη στιγμή, προέβαλε τον ισχυρισμό ότι η γυναίκα του, τού είπε το βράδυ του Σαββάτου ότι πάει για ποτό και δεν γύρισε ποτέ. Το ίδιο ανέφερε και στις καταθέσεις του στην ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, οι έρευνες στο σπίτι του ζευγαριού «έδειξαν» στους αστυνομικούς, από την πρώτη στιγμή, ότι η Ανθή δεν φαινόταν να είχε φύγει με τη θέλησή της.

Τα τρία λάθη που αποκάλυψαν τη φρικτή αλήθεια:

Η άτυχη Ανθή έφερε αμυχές στο πρόσωπο και στον ώμο, τις οποίες απέδωσε στο κλάδεμα ροδακινιών στο χωράφι. Ήταν τραύματα που είχε προκαλέσει η άτυχη Ανθή Λινάρδου στην προσπάθειά της να αμυνθεί στις δολοφονικές προθέσεις του. Έχουν ληφθεί δείγματα από τα νύχια της για την ενδεχόμενη ταυτοποίηση με DNA του δράστη.

Φρεζάρισε το χωράφι πριν τα Χριστούγεννα. Το έκανε ξανά τη Δευτέρα, σχεδόν δύο μέρες μετά τη δήλωση εξαφάνιση της Ανθής, επειδή είχε χόρτα όπως είπε στους αστυνομικούς, κάτι που δεν ίσχυε – ειδικά αυτή την εποχή - ενώ το έκανε μόνο σε δύο από τα 10 στρέμματα της συνολικής επιφάνειας του χωραφιού.

Το θύμα είχε αφήσει πίσω του κινητό τηλέφωνο, πατερίτσες, γυαλιά μυωπίας, ρούχα, ενώ δεν είχε πάρει και τα χρήματά της..
Προσπάθησε να πείσει τους αστυνομικούς ότι ήταν έγκλημα πάθους

«Δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Ήθελε να πάρει τα παιδιά μακριά μου και όπως κάθε πατέρας αισθάνθηκα οργή. Μετά φοβήθηκα και προσπάθησα να εξαφανίσω το πτώμα. Όσοι λένε ότι σχεδίασα το έγκλημα, το λένε επειδή δεν με ξέρουν» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, προσπαθώντας να τους πείσει ότι δεν είχε σχεδιάσει το έγκλημα από πριν.

Σχετικές ειδήσεις