ΕΛΛΑΔΑ

Ούτε ιερό ούτε όσιο: Ανοίγουν το δρόμο για υιοθεσίες παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Ούτε ιερό ούτε όσιο: Ανοίγουν το δρόμο για υιοθεσίες παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Με μια δήλωση που επιχειρεί να δημιουργήσει έντονες κοινωνικές συγκρούσεις και συζητήσεις, ο γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου άφησε ανοικτό το ζήτημα της δυνατότητας να υιοθετούν παιδιά και τα ομόφυλα ζευγάρια, τονίζοντας πως το σύμφωνο συμβίωσης θα πρέπει να διευρυνθεί και να εξεταστεί από την ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή που ασχολείται με τη γενικότερη αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να βάλει «βόμβα» στα θεμέλια του θεσμού της οικογένειας, τη στιγμή που η χώρα στενάζει υπό τα αιματηρά μέτρα του «Μνημονίου 3»

Προφανώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει βαλθεί να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην ελληνική κοινωνία, πλήττοντας βάναυσα το ευαίσθητο κύτταρο της οικογένειας, εισάγοντας παντός είδους «καινοτομίες».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι «στο πλαίσιο αναθεώρησης του οικογενειακού δικαίου, η αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή θα εξετάσει και το ζήτημα της παιδοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια».

Και πρόσθεσε: «Το υπουργείο έχει τη δική του θέση στο θέμα αυτό, αλλά δεν θέλει να προκαταλάβει την επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση, στα ζητήματα υιοθεσίας θα γίνουν οπωσδήποτε νομοθετικές αλλαγές και παρεμβάσεις, αφού το ισχύον σύστημα είναι ακραία προβληματικό και ταλαιπωρεί πολλά ζευγάρια».

Κάτι δεν πάει καλά στην Ελλάδα και σίγουρα οι «φωστήρες» της κυβέρνησης διακατέχονται από «τρικυμία εν κρανίω». Αντί να δώσουν μια πρώτη λύση στο δημογραφικό πρόβλημα που ταλανίζει, ενισχύοντας το θεσμό της οικογένειας και παρέχοντας κίνητρα στα ζευγάρια, καταπιάνεται με περίσσεια σπουδή με τη διεύρυνση του συμφώνου συμβίωσης.

Όμως, η κυβέρνηση δεν σταματάει εδώ! Έχει αποφασίσει να νομοθετήσει χωρίς καν να συζητήσει ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό ζήτημα με έναν επίσημο θεσμό της χώρας, την Εκκλησία. Κι όχι μόνο δεν το συζητάει, αλλά φαίνεται πως επιθυμεί να τον γράψει και στα «παλαιότερα των υποδημάτων της».

Η δήλωση του κ. Παπαϊωάννου όταν καλείται να σχολιάσει τις προσφυγές Μητροπολιτών στο ΣτΕ κατά του συμφώνου συμβίωσης είναι ενδεικτική: «Οι μητροπολίτες και κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να προσφύγει στο ΣτΕ εκπροσωπώντας τις θέσεις του, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η επίσημη Εκκλησία και στη διαβούλευση στο Κοινοβούλιο έλεγε πως μπορεί να έχει τις αντιρρήσεις της, αλλά η πολιτεία να προχωρήσει και να νομοθετήσει όπως νομίζει».

Το προετοίμαζαν εδώ και καιρό

Και επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο σε τούτη τη ζωή, η ιστορία με τις υιοθεσίες παιδιών ήταν κάτι που για τους κυβερνώντες θα ερχόταν ως «φυσικό επακόλουθο».

Ήδη, αμέσως μετά την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης, νομικοί, που ανέλυαν και τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, υποστήριζαν ότι η νομοθετική διεύρυνση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του συμφώνου συμβίωσης και η επέκτασή του και στα ομόφυλα ζευγάρια ανοίγουν ουσιαστικά το δρόμο και στο θέμα της υιοθεσίας-παιδοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Είναι πλέον φανερό: Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας, εκτός από ανίκανοι, είναι και επικίνδυνοι, αφού σε μια τόσο δύσκολη περίοδο επιχειρούν να προκαλέσουν τεράστια αναστάτωση στην ελληνική κοινωνία.

Θαρρείς και οι Έλληνες δεν αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα, θαρρείς και δεν του φτάνουν οι απίστευτες σκοτούρες και ο εξευτελισμός από τα Μνημόνια.

Ούτε ιερό ούτε όσιο. Πόσο πιο κάτω πια;

Σχετικές ειδήσεις