ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Ξανά στους δρόμους οι κάτοικοι για το hotspot (video)

Χίος: Ξανά στους δρόμους οι κάτοικοι για το hotspot (video)

Στο πόδι για μία ακόμη φορά βρίσκονται οι κάτοικοι του Χαλκειούς και των Καμποχώρων, Χίου.

Αιτία όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι είναι το γεγονός ότι η κατάσταση εδώ κι ένα μήνα βαίνει προς το χειρότερο, αφού όπως υποστήριξαν στο politischios οι καταστροφές που καθημερινά προκαλούν πρόσφυγες και μετανάστες στις περιουσίες τους είναι ανυπολόγιστες.

Οι κάτοικοι με τη χρήση τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί προς το Κέντρο Κράτησης της ΒΙ.ΑΛ., εμποδίζοντας έτσι την διέλευση οχημάτων που μετέφεραν κοντέινερ προς το hotspot.

Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ανδρέα Δαμίρη τα 10 κοντέινερ προορίζονται για τη στέγαση των υπαλλήλων της υπηρεσίας Ασύλου προκειμένου μέσα σε αυτά να γίνεται η εξέταση των αιτήσεων που υποβάλλουν πρόσφυγες και μετανάστες ώστε η διαδικασία να προχωρήσει επιτέλους με γοργούς ρυθμούς.

Παρά τις εξηγήσεις που δόθηκαν, οι κάτοικοι πλέον εμφανίζονται δύσπιστοι απέναντι σε οποιαδήποτε διαβεβαίωση ζητώντας επιτακτικά το κλείσιμο του κέντρου στο Χαλκειός.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζουν το πρωί της Νέας Τετάρτης στο κέντρο της πόλης.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από τις δηλώσεις των κατοίκων της περιοχής.

Σχετικές ειδήσεις