ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος (pics)

Σοβαρά επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος (pics)

Επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετα τις 10.30 στην περιοχή των Εξαρχείων, με δεκάδες κουκουλοφόρους να στήνουν οδοφράγματα σε κάδους απορριμμάτων, να τους βάζουν φωτιά, να πετούν παράλληλα μολότοφ και διάφορα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, για να τους απωθήσουν. Ηαστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές.

Φώτο Λευτέρης Παρτσάλης

Ένταση σημειώθηκε νώριτερα στην πλατεία Συντάγματος όταν ομάδα νεαρών ξεκίνησαν να πετούν βόμβες δεκάδες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Λίγο μετά τις 20.30 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν επι της Λεωφόρου Βασιλεως Κωνσταντίνου.

Μετά από λίγα λεπτά οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης απωθώντας τους αντιεξουσιαστές.Να σημειωθεί ότι μετά το επεισόδιο, η παρουσία των διαδηλωτών μειώθηκε αισθητά.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαραντάκος του Star, ο οποίος κάλυπτε μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του την μεγάλη συγκέντρωση των συνδικάτων δέχτηκε επίθεση αντεξουσιαστές αλλά κατάφερε να ξεφύγει αποφεύγοντας τα χειρότερα.

Ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευε βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες κατά ανδρών των ΜΑΤ, που βρίσκονταν μπροστά από την είσοδο του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρετάνια". Μετά από λίγα λεπτά, οι άνδρες των MAT απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης απωθώντας τους κουκουλοφόρους.

Φρούριο η Αθήνα με αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Η πόλη της Αθήνας απο νωρίς το πρωι εν όψει της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ήταν αστυνομοκρατούμενη. Η κλειστές παραμέναν με εντολή Αστυνομίας όλες οι είσοδοι του Εθνικού Κήπου προκειμένουν να κρατήσει τους διαδηλωτές και την οργή του κόσμου σε απόσταση ασφαλείας.

Δείτε φωτογραφίες στο gallery

Σχετικές ειδήσεις