ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες διαδηλωτές βροντοφώναξαν στην κυβέρνηση: «Παραιτηθείτε»!

Χιλιάδες διαδηλωτές βροντοφώναξαν στην κυβέρνηση: «Παραιτηθείτε»!

Περισσότεροι από 7.000 διαδηλωτές όλων των ηλικιών στο Σύνταγμα - «Τσίπρας και Μαδούρο στο ίδιο μπαλαούρο», «Δεν σε θέλει ο λαός, πάρε την Χούντα σου και μπρος», «Πληρώνουμε το ΤΕΒΕ, πληρώνουμε το ΙΚΑ, πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ για σένα Καρανίκα», μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ της Τετάρτης 15 Ιουνίου 2016 η συγκέντρωση του Κινήματος «Παραιτηθείτε».

Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται με πανό στο Σύνταγμα, λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των διαδηλωτών οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τους 7.000.

Δείτε στιγμιότυπα:

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ακούστηκαν τα συνθήματα «εεε οοοο ζούμε για να δούμε τον Καρανίκα ζούμε, να δούμε υπουργό», «Τσίπρα και Μαδούρο στο ίδιο Μπαλαούρο», «Δεν σε θέλει ο λαός, παρ’ τη Χούντα σου και μπρος».

mesa

Από τα μεγάφωνα ακούγονταν αποσπάσματα από ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και από τις δεσμέυσεις του τις οποίες δεν υλοποίησε μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης.

Μάλιστα, ακούστηκε και η γνωστή φράση του «εμείς θα βαράμε τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν».

Ένας διαδηλωτής μάλιστα, ανεμίζοντας την ελληνική σημαία, πλησίασε πολύ κοντά στα σκαλιά της Βουλής, χωρίς πάντως να δοθεί συνέχεια στο περιστατικό.

Μια στιγμή έντασης σημειώθηκε όταν ένας νεαρός επεχείρησε να κάψει μια σημαία της ΕΕ, ωστόσο οι διαδηλωτές τον απέτρεψαν.

Στη συγκέντρωση εθεάθησαν ελάχιστοι πολιτικοί, μεταξύ των οποίων οι κκ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, o Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι καθώς και ο Θάνος Τζήμερος.

Για το θέμα της συγκέντρωσης είχε δημιουργηθεί έντονο κλίμα πόλωσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

KINIMA1

Ήδη από χθες, Τρίτη (14/06/2016) κυβερνητικά στελέχη, με δηλώσεις τους προς τα ΜΜΕ, επιχειρούσαν άλλοτε με ειρωνικό κι άλλοτε με ιδιαίτερα επικριτικό τρόπο να υποβαθμίσουν την προγραμματισμένη συγκέντρωση μπροστά από το κτήριο της Βουλής, κινούμενοι είτε στη γραμμή Φίλη που είχε κάνει μέρες νωρίτερα για διαμαρτυρία που βρίσκεται στα όρια της συνταγματικής ανοχής, είτε μιλώντας για υπόγεια ανάμειξη της Νέας Δημοκρατίας και για παρείσφρηση ακροδεξιών στοιχείων.

Υπενθυμίζεται ότι η προγραμματισμένη αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών, η οποία είχε οριστεί για τις 19:00, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Σχετικές ειδήσεις