ΕΛΛΑΔΑ

«Παραιτηθείτε» φώναξαν χιλιάδες διαδηλωτές έξω από τη Βουλή

«Παραιτηθείτε» φώναξαν χιλιάδες διαδηλωτές έξω από τη Βουλή

Σε μια συγκέντρωση που κάποιοι από την κυβέρνηση επιχείρησαν να «χρωματίσουν» πολιτικά, περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι (κατά κάποιες εκτιμήσεις ακόμα και 10.000) διαδήλωσαν ειρηνικά, με πανό αλλά χωρίς ομιλητές και κομματικές σημαίες (μόνο με κάποιες ελληνικές και ευρωπαϊκές), το απόγευμα της Τετάρτης (15/06), μπροστά από τη Βουλή.

paraitithite2

Με συνθήματα όπως «Τσίπρας και Μαδούρο στο ίδιο μπαλαούρο», «Δεν σε θέλει ο λαός, πάρε την Χούντα σου και μπρος», «Πληρώνουμε το ΤΕΒΕ, πληρώνουμε το ΙΚΑ, πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ για σένα Καρανίκα», οι διαδηλωτές του κινήματος «Παραιτηθείτε» άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος λίγο μετά τις 18:30.

paraitithite3

Από τα μεγάφωνα ακούγονταν αποσπάσματα από ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και από τις δεσμέυσεις του τις οποίες δεν υλοποίησε μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης.

Μάλιστα, ακούστηκε και η γνωστή φράση του «εμείς θα βαράμε τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν».

paraitithite4

Δείτε στιγμιότυπα:

mesa

Μια στιγμή έντασης σημειώθηκε μόνο όταν ένας νεαρός επιχείρησε να κάψει μια σημαία της ΕΕ, ωστόσο οι διαδηλωτές τον απέτρεψαν.

Ελάχιστοι ήταν οι πολιτικοί που έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση. Μεταξύ αυτών ήταν οι κκ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, o Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι καθώς και ο Θάνος Τζήμερος.

Για το θέμα της συγκέντρωσης είχε δημιουργηθεί έντονο κλίμα πόλωσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

KINIMA1

Σχετικές ειδήσεις