ΕΛΛΑΔΑ

Ξύλο στο Δ.Σ. Χειμάρρας: Αλβανός χτύπησε Έλληνα δημογέροντα (vid)

Ξύλο στο Δ.Σ. Χειμάρρας: Αλβανός χτύπησε Έλληνα δημογέροντα (vid)

Ανακοίνωσε εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Ένταση, τραμπουκισμοί και απειλές επικράτησαν στη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Χειμάρρας. Αιτία στάθηκε η καταψήφιση μιας άδειας λατομείου στην Παλάσσα της Χιμάρας.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν μετά την απαίτηση του δημογέροντα του χωριού κ. Οδυσσέα Δημολέα να μην δοθεί η συγκεκριμένη άδεια δεδομένου ότι θα προκαλέσει ρύπανση του περιβάλλοντος και θα ήταν αντίθετη προς το τουριστικό πνεύμα της περιοχής.

Ο κ. Δημολέας χτυπήθηκε με γροθιές από τον Fiorentin Beli, συνέταιρο του επιχειρηματία και συμβούλου του ΚΕΑΔ κ. Γκίκα Στραμάρκο αναφέρει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού NEWS24.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΥΠΕΞ: Απαράδεκτα περιστατικά άσκησης βίας

Την έντονη ανησυχία του και την καταδίκη του για «τα απαράδεκτα περιστατικά άσκησης βίας που διαδραματίστηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χειμάρρας», εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Το ΥΠΕΞ καλεί την αλβανική κυβέρνηση «να ανταποκριθεί στις διεθνείς και ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, καθώς και στις απαιτήσεις που επιβάλλει ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, τηρώντας τις δεσμεύσεις της ως προς την ελληνική εθνική μειονότητα και διασφαλίζοντας την προστασία όλων των δικαιωμάτων των μελών της, συμπεριλαμβανομένου ασφαλώς του δικαιώματος στην ιδιοκτησία».

Σχετικές ειδήσεις