ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Λιμενικός βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει λουόμενο

Χανιά: Λιμενικός βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει λουόμενο

Η ζωή ενός 60χρονου κινδύνεψε σήμερα την ώρα που κολυμπούσε το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή του Κουμ Καπί.

Ο άνδρας προσπαθούσε μάταια να προσεγγίσει την ακτή όμως ο έντονος κυματισμός όχι μόνο δεν τον βοηθούσε αλλά τον παρέσερνε μακριά από την παραλία.

Οι λουόμενοι που είδαν την αγωνία του 60χρονου κάλεσαν σε βοήθεια το λιμεναρχείο. Στο σημείο έφτασαν δυο λιμενικοί εκ των οποίων ο ένας βούτηξε στη θάλασσα για να ανασύρει τον λουόμενο οι δυνάμεις του οποίου είχαν εξαντληθεί στο μεταξύ με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο δύσκολη η προσπάθεια του λιμενικού να τον βγάλει προς την ακτή δεδομένου του κυματισμού.

Εκεί έφτασε ένα αλιευτικό σκάφος καθώς και ένα σκάφος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, τα οποία είχαν κληθεί νωρίτερα. Ο λιμενικός προσπάθησε να ανεβάσει τον λουόμενο στο αλιευτικό όμως τα κύματα εμπόδιζαν κάθε προσπάθεια. Τελικά, κατάφεραν να επιβιβαστούν στο σκάφος του ιστιοπλοϊκού ομίλου που τους μετέφερε στην ακτή.

Να σημειώσουμε ότι το περιστατικό αυτό μπορεί να είχε ευτυχή κατάληξη, ωστόσο σήμερα έχασαν τη ζωή τους δυο άτομα σε παραλίες των Χανίων, κάτι που πρέπει να αποτελέσει προειδοποίηση προς τους λουόμενους ώστε να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν το κολύμπι όταν οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν ή όταν τα νερά τους είναι άγνωστα.

Πηγή: flashnews.gr

Σχετικές ειδήσεις