ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητών από σκάφος του Λιμενικού

Ρόδος: Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητών από σκάφος του Λιμενικού

Επεισοδιακή καταδίωξη τριών διακινητών, που επέβαιναν σε ταχύπλοο και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός στο χέρι μετά από προειδοποιητικά πυρά του Λιμενικού, σημειώθηκε κατά τα ξημερώματα του Σαββάτου (10/9) στον όρμο της Ιαλυσού, βορειοδυτικά της Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ταχύπλοο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις διακινητές, Γεωργιανοί υπήκοοι, φέρεται να είχε αποβιβάσει νωρίτερα πρόσφυγες σε ερημική παραλία του νησιού.

Όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των λιμενικών, ανέπτυξε ταχύτητα στην προσπάθειά του να αποφύγει τον έλεγχο, ενώ εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς αποπειράθηκε να εμβολίσει επανειλημμένα το σκάφος του Λιμενικού.

Παρά τις διαρκείς προειδοποιήσεις και τους συριγμούς, το ταχύπλοο δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις και συνέχισε τις προσπάθειες εμβολισμού που έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Έγινε ρίψη προειδοποιητικών βολών προς την εξωλέμβια μηχανή του σκάφους από στελέχη του Λιμενικού– όπως υπαγορεύουν οι κανόνες εμπλοκής σε τέτοιες περιπτώσεις – με αποτέλεσμα τον εξοστρακισμό σφαίρας και τον τραυματισμό του ενός εκ των επιβαινόντων αλλοδαπών διακινητών στο χέρι.

Το ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθηκε, επιβιβάστηκαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος και συνέλαβαν τους τρεις αλλοδαπούς.

Ο 25χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ρόδου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και φρουρούμενος, ενώ οι άλλοι δύο, 33 και 35 ετών κρατούνται για προανάκριση στο λιμεναρχείο του νησιού.

Πηγή: rodiaki.gr

Σχετικές ειδήσεις