ΕΛΛΑΔΑ

Σε κλοιό συνταξιούχων το υπουργείο Εργασίας - Διαμαρτύρονται για παράνομες περικοπές

Σε κλοιό συνταξιούχων το υπουργείο Εργασίας - Διαμαρτύρονται για παράνομες περικοπές

Συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας βρίσκονται συγκεντρωμένοι το μεσημέρι της Πέμπτης (15/09) έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Οι συνταξιούχοι καταγγέλουν το υπουργείο ότι τους εντάσσει παράνομα στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, γιατί η σύνταξη που παίρνουν είναι χρήματα ιδιωτικού ασφαλιστηρίου και όχι κάποιας κράτησης δημόσιου ταμείου.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν την ανάκληση των όρων ένταξης του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) όπως προβλέπεται από το Ν.4387/16 και την ανάκληση της εφαρμοστικής εγκυκλίου.

Ειδικότερα, ζητούν από την κυβέρνηση να ανακαλέσει τους όρους ένταξης του ΕΤΑΤ στον ΕΦΚΑ όπως αυτοί προβλέπονται στον νόμο 4387/16 και να δοθεί παράταση λειτουργίας του ΕΤΑΤ έως 31 Δεκεμβρίου 2018, χωρίς καμία μείωση των ήδη καταβαλλόμενων αποδοχών, καθόσον η τελευταία δόση εισφοράς της Τράπεζας των 76.280.670 ευρώ θα καταβληθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο του 2017 και καλύπτει απόλυτα τη δαπάνη για τρία χρόνια.

Όπως αναφέρουν, ο νέος νόμος σφαγιάζει τις συντάξεις τους σε τέτοιο βαθμό που είναι πλέον αδύνατον να επιβιώσουν και να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Σχετικές ειδήσεις