ΕΛΛΑΔΑ

Το Μετρό «απλώνεται» παντού – Νέες γραμμές και επεκτάσεις

Το Μετρό «απλώνεται» παντού – Νέες γραμμές και επεκτάσεις

Σε προχωρημένο στάδιο σχεδιασμού βρίσκεται η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας ενώ ταυτόχρονα «τρέχει» και η επέκταση και η επέκταση του Μετρό στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, μέσα στο 2017 αναμένεται να πιάσει δουλειά ο Μετροπόντικας που θα σκάψει το πρώτο τμήμα της Γραμμής 4, η οποία έχει προϋπολογισμό 1,4 δισ., θα εκτείνεται σε 12 χλμ. και θα διαθέτει 14 σταθμούς. Το πρώτο τμήμα αφορά τη διαδρομή Ευαγγελισμός - Άλσος Βεΐκου και θα εξυπηρετεί καθημερινά 220.000 επιβάτες. Θεωρείται σημαντικό έργο, καθώς θα δημιουργήσει για πρώτη φορά ένα δίκτυο μέσων μεταφοράς σταθερής σε επιβαρυμένες και υποβαθισμένες περιοχές της πρωτεύουσας όπως η Κυψέλη, του Γκύζη και τα Εξάρχεια.

Ολόκληρη η γραμμή 4 του Μετρό (Περισσός - Άλσος Βεΐκου - Πανεπιστήμιο - Ευαγγελισμός - Βύρωνας - Κατεχάκη - Μαρούσι - Λυκόβρυση) θα έχει μήκος 33 χλμ., 29 σταθμούς και εκτιμώμενο προϋπολογισμό κατασκευής περίπου 3,3 δισ. ευρώ.

Παράλληλα προχωρά, αν και όχι χωρίς προβλήματα, η επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά. Συγκεκριμένα ο Μετροπόντικας έχει συναντήσει σπηλαιώσεις μεταξύ των σταθμών Νίκαια και Μανιάτικα και η διαδικασία προχωρά πλέον με αργά και προσεκτικά βήματα.

Το ευχάριστο στην περίπτωση του Μετρό είναι ότι υπάρχει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, οπότε δεν αναμένεται να παρουσιαστούν προβλήματα χρηματοδότησης.

Σχετικές ειδήσεις